Konverentsi eesmärk on pakkuda ettevõtete juhtidele ja infotehnoloogia spetsialistidele praktilist infot tuleval aastal telekommunikatsiooni ja infotehnoloogia (IT) valdkonnas toimuvast arengust. "Kontorid muutuvad tuleval aastal mobiilsemaks, kodutöökohad muutuvad populaarsemaks ning laieneb võimalus kasutada traadita internetti," tõi ASi Uninet kommunikatsioonidirektor Hardi Kinnas ETAle näiteks.

Kinnase sõnul rõhutatakse konverentsil sedagi, et telekommunikatsiooni (telekomi) ettevõtete väärtus seisneb klientide olemasolus, nende hoidmiseks ja juurde võitmiseks peavad need ettevõtted mõtlema välja uusi sidelahendusi. "On oodata hot-spot kohtade ehk traadita interneti kasutamise avalike keskuste arengut, samuti GSM-süsteemist odavama ja kiirema andmete edastussüsteemi GPRSi arengut," ütles Kinnas.

Unineti kommunikatsioonidirektori sõnul on infotehnoloogia infrastruktuur viimastel aastatel omandanud uue tähenduse. "Kui vanasti loeti IT infrastruktuuri hulka vaid arvutid, kaablivõrk, operatsioonisüsteem ja mõnikord ka andmebaasid, siis nüüd ka üha rohkem rakendustarkvara, kuna see on järjest standardsem ja ettevõttel on järjest vähem valikuid. Nii on IT investeeringu otsus palju kaugemate tagajärgedega, kui oleme harjunud arvama," rääkis Kinnas.

Fookuse üks peaesinejatest on rahvusvahelise uuringutefirma Concours Group asepresident Mikael Collins, kes räägib infotehnoloogia (IT) infrastruktuuri investeeringute juhtimisest ja rahastamisest.

Fookus 2002 teine peaesineja on kindralmajor Patrick Cordingley, kes omab kogemust 50.000 alluva juhtimisel ning räägib moodsa sidetehnika kõrval ka juhtimisest rasketes oludes ning kriisisituatsioonides. Lahesõjast alates on Patrick Cordingley olnud nõutud esineja kogu maailmas.

Lisaks esinevad konverentsil Reval Hotelligrupi finantsdirektor Katrin Rasmann, Hansabanka e-panganduse juht Tiit Pekk, Nokia Eesti müügidirektor Kalev Reiljan, Radiolinja Eesti juhatuse liige Andrus Hiiepuu ja Unineti juhatuse esimees Markus Nisula. Konverentsi avas majandusminister Henrik Hololei.