Spari omaniku Baltic Food Eesti ASi (BFE) likvideerija Peeter Sepper ütles, et kohus jättis ettevõtte pankroti välja kuulutamata, kuna pankrotiavalduse esitanud võlausaldajad ei ilmunud kohtusse.

"Sellega pankrotimenetlus lõppes, kuid likvideerimine jätkub," ütles Sepper. "Samas on ettevõte praktiliselt maksejõuetu ning kui mõni võlausaldaja uut pankrotiavaldust ei esita, siis pean seda tegema ma ise," lisas ta.

Sepperi sõnul on BFE-l bilansi järgi vara küll 171 miljoni krooni eest, kuid ajutiste pankrotihaldurite hinnangu kohaselt on vara väärtus vaid umbes 30 miljonit kooni.

Nõudeid ettevõtte vastu on 155 miljoni krooni eest. Hankijate nõuded moodustavad sellest 37 miljonit ja Hansapanga nõue 42 miljonit, suurim nõuetemaht on ettevõtte enda omanikelt kas haldus- või tütarfirmade kaudu.

BFE opereerida on Sepperi sõnul jäänud 18 kauplust kunagisest 31st, seitse kauplust on suletud ja neli on läinud teiste operaatorfirmade käsutusse. "Ettevõttele jäänud kaupluste olukord halveneb pidevalt, sest rendileandjad ütlevad maksetingimuste rikkumise tõttu rendilepinguid üles," sõnas Sepper.

Spari ja Rema 1000 poeketi omanikfirma võlgade ja varade ostusoovist on teatanud ASi Kalev juht Oliver Kruuda koos ASiga Kanpol ning Jüri Vips oma firmadega.