Ringhäälingunõukogu koguneb täna erakorralisele nõupidamisele, et otsustada ETV juhi leidmiseks konkursi korraldamise vajadus.

Ringhäälingunõukogu esimehe Tiit Sinissaare sõnul on ETV juhi kohale alla viie sobiva inimese. “Ma arvan, et reaalselt on sobivaid kandidaate ühe käe sõrmedel üles lugeda. Inimesel peab olema televisioonikogemus ja soovitavalt ETV kogemus. Tal peab olema ka väga selge nägemus,” osutas Sinissaar.

Ringhäälingunõukogu liikme Ignar Fjuki sõnul on väljaspool konkurssi ETV juhi leidmist pooldanud just Tiit Sinissaar ja ka Marju Lauristin. “Seda võiks siis Fjuki käest küsida, kes meil soolas on. Meie eesmärk on hoida lihtsalt aega kokku konkursi arvelt,” kommenteeris Sinissaar.

Fjuk pooldab ETV juhi leidmiseks konkursi korraldamist. “Proovin saada nõukogu sellesse meelde. Me ei ole peale Andres Jõesaare kellelegi ETV juhi kohta pakkunud ja tema kahjuks loobus Tele 2 ja Everyday portaali kasuks,” märkis Fjuk.

Fjuki kinnitusel on ETV-le juhi leidmisega kiire, sest Eurovisioon eeldab üldkorralduslikke otsuseid. Sinissaare sõnul on aga kahe kuu pikkune täht-aeg ehk ETV juhi kinnitamine märtsi keskpaigaks nõukogu enda välja pakutud kui eesmärk.

Sinissaar ja Fjuk kummutasid Tallinnas kulutulena liikuva kuulujutu, et pakkumine hakata ETV juhiks tehakse või on tehtud Tallinna endisele linnapeale Tõnis Paltsile.

Ka Tõnis Palts ütles, et keegi pole talle ETV juhi kohta pakkunud. “Peale kolme ajakirjaniku,” naeris Palts. “Aga kõik on võimalik ja kõiki pakkumisi tuleb kaaluda.”

Uuelt ETV juhilt oodatakse lisaks headele juhiomadustele ka perfektset inglise keele oskust ja suutlikkust anda eksperthinnanguid. Kandideerimise eeltingimus on kõrgem haridus.

Täna kell 16.30 algava ringhäälingunõukogu erakorralise koosoleku päevakorras on ka Eesti Raadio eelarve kinnitamine.

Eesti Päevaleht Online