Omanik peab jõudma selgusele, kas jätkata telejaama ringhäälingulubade taastamist ja kahjumi katmist. Varem on Eesti Sõltumatu Televisiooni ASi (ESTV) uus juhatuse liige Dariusz Mroczek kinnitanud, et soovib tänu Leedu telekanali probleemide lahendamisele ka Eestis telekanali peagi taastada.

ESTV teine juhatuse liige Lemmi Erin ütles, et TV1 vahetu omaniku Polsat Balticu juhid ja omanikud olid küll reedel Leedus koos, kuid TV1 saatus jäi taas otsustamata. Selle otsustab Polsati kontserni juhtkond.

Tallinna linnakohus jättis 11. veebruaril kinnitamata poolakate poolt teistele TV1 võlausaldajatele tehtud kompromissettepaneku ja kuulutas välja telejaama pankroti. Senise kompromissettepanekuga lubatu kohaselt oleks kuu aja jooksul makstud kõigile TV1 võlausaldajatele, sealhulgas kõigile töötajatele 20 protsenti nõuete mahust ning pankrot oleks raugenud.

Eesti Sõltumatu Televisiooni ASi (ESTV) pankrotihaldurina jätkav Arno Mägi ütles pärast kohtus ESTV pankroti väljakuulutamist, et Polsat võib esitada võlausaldajatele edaspidi uuesti nii kohtus kinnitamata jäänud kompromissettepaneku kui teha ka uue kompromissettepaneku.

TV1 juhatuse liige Lemmi Erin kinnitas, et uuesti kompromissettepaneku tegemise võimalust kaalutakse.

24. jaanuaril TV1 (ESTV) juhatuse liikme kohalt vabastatud Rait Killandi on öelnud, et ta ei usu Polsati kompromissettepanekute täitmise lubadusi, kuna lubadusi on antud üle poole aasta.

Mägi sõnul kuulub pankrotiotsus viivitamatule täitmisele. Kõigepealt tuleb teha veelkordne vara inventuur, vara saab hakata realiseerima pärast 26. veebruaril toimuvat võlausaldajate koosolekut. "Varaga on keeruline, sest suur osa tehnikast on liisingufirmade poolt juba ära viidud ning järele jäänud kasutatud kontoritehnika ja mööbel on odav," rääkis Mägi.

Koos telejaama kolimise kuludega võib pankrotimenetlus minna kallimaks, kui vara müügist raha saadakse. Lootus oma TV1 jäänud raha saada on vaid töölepinguga töötajatel, kellele saab pankrotihaldur taotleda riigi kompensatsiooni kuni kolme keskmise kuupalga ulatuses.