Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) nõukogu esimees Aavo Mölder ütles, et kuivõrd Oppari ametist vabastamise ajal oli Tuiksoo juhatuse aseesimees, sai temast automaatselt esimehe kt, nüüd otsustas nõukogu ta esimeheks kinnitada.

Praegu on Ester Tuiksoo ainsana EPKK juhatuses, sest juhatus oli Oppari esimeheks oleku ajal kaheliikmeline. Põhikirja järgi võib olla juhatuses kolm liiget, nõukogu võib uusi kandidaate pakkuda. Praegu on aga veel täpselt otsustamata, kuidas uusi juhatuse liikmeid juurde võetakse, rääkis Mölder.

Nõukogu rahulolematus Oppariga oli seotud finantsvaldkonnaga - talle heideti ette näiteks nõukogule materjalide ettevalmistamist ja vormistamist. Koja finantsolukord oli eelmisel aastal pingeline, osa raha sai lisaeelarvest, pole loogiline, et viimase kahe kuu jooksul sai koda suure osa lepingutest, mis oleksid pidanud tulema aasta alguses, see segas tööd, rääkis Mölder.

Ester Tuiksoo on sündinud 1965. aastal Põlvamaal. 1990. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli majandusteaduskonna kaubandusökonoomika eriala, hiljem on ta käinud täiendkoolitusel Saksamaal. 1990.-1996. aastani töötas ta Põlva Tarbijate Ühistu kaubamaja osakonnajuhatajana ja toitlustusdirektorina, 1996. aastast alates töötas Tuiksoo Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja aseesimehena. Ester Tuiksoo on ka Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsiooni juhatuse liige.

EPKKs on üle saja liikme, EPKKsse võivad kuuluda nii asutused kui üksikisikud, nii töötlejad kui tootjad, kojas on ka 19 üksiktalupidajat.