AS-i Esmofon äri- ja finantsjuht Heiko Sõro ütles, et kõrge müügiprotsent saavutati tänu kampaaniatele. Juunis on vastav näitaja 36 protsenti.

“Värviline ekraan on mobiiltelefoni ostmise juures järjest suurem argument,” lausus Sõro. Esmofon müüb poolaastaga umbes 30 000 mobiiltelefoni.

Tele2 avalike suhete juht Inga Jagomäe ütles, et värvilise ekraaniga mobiiltelefonide ostubuumi hetkel ei ole. “Värvilise ekraaniga telefonid on tavalisest kallimad, seega soetatakse jätkuvalt peamiselt mustvalgeid telefone,” lausus Jagomäe.

Turg kasvab

Jagomäe lisas, et kui vaadata müügitulemusi kuu lõikes, siis eelmisel kuul oli värvilise ekraanidega telefonide osakaal ca 5 protsenti kõikidest müüdavatest telefonidest. Paar kuud tagasi oli see näitaja ainult 2 protsenti.

Ka Radiolinja suhtekorraldusjuht Helena Lõhmus ütles, et viimaste kuude telefonimüügistatistika näitab, et klientide lemmikuteks on siiski endiselt n-ö mustvalge ekraaniga telefonid.

“Ilmselt ei näe kliendid värvilise ekraaniga telefonides veel piisavat lisaväärtust. Erandiks on multimeediasõnumi teenuse kasutajad ja noored, kes lisaks kõneteenusele kasutavad aktiivselt telefoni pakutavaid võimalusi, armastavad vahetada mobiili ekraanil taustapilte ja mängivad mobiilimänge. Seega võib öelda, et suurem buum tekib ilmselt siis, kui uute, turule tulevate mobiilide puhul saab iseenesest mõistetavaks värviline ekraan,” selgitas Lõhmus.

Ta lisas, et Siemensi ja Motorola mudelite puhul moodustavad ühes kuus müüdud telefonide hulgast värvilise ekraaniga telefonid 9-10 protsenti, Nokia puhul 6-8 protsenti ning Ericssonil 5 protsenti.

Nokia juht Jorma Ollila teatas eelmisel nädalal, et selle aasta mobiiltelefonide müügist peaks 60 protsenti andma uute telefonide ostmine vanade asemele. Ka ütles Nokia juht, et oma vana telefoni vahetab tänavu uue vastu hinnanguliselt 25 protsenti telefoniomanikest.

Populaarseim on Nokia

Tele2 müüdavatest mobiiltelefonimarkidest on hetkel Jagomäe sõnul populaarseimad mudelid Nokia 3310, Siemens A55, Sonyericsson T100 ja Nokia 3410.

Hallo poes töötava klienditeenindaja sõnul on müüdavaim värvilise ekraaniga telefon neil Nokia 6610, mille hind ulatub 3990 kroonini. Samuti lähevad hästi Nokia margid 3510i ning 6100, mille hinnad ulatuvad vastavalt 1990 ja 4990 kroonini.

Helena Lõhmuse sõnul annab viimaste kuude trend tunnistust, et kliendid on asunud mobiile välja vahetama uute vastu. Üheks põhjuseks võib olla ka see, et vanad mudelid kaovad tootmisest kiiremini ja uusi mudeleid uute lisavõimalustega ja eri hinnakategooriates tuleb üha juurde.

Radiolinja pakutavate värvilise ekraaniga telefonide hind sõltub mobiili võimalustest. Kõige odavam on Nokia 3510i hinnaga 2490 krooni, kõige kallim Ericsson P800 hinnaga 12 990 krooni. Peamiselt jäävad värvilise ekraaniga mudelite hinnad vahemikku 5000 kuni 6000 krooni.