Maksuamet keeldus samas kontrollitud ettevõtet nimetamast ning reidi tulemuste kohta infot andmast.

Maksuameti pressiesindaja Aivar Pau sõnul kasvab reidide arv ja edukus iga kuuga. Kui mullu nõudis maksuamet ettevõtetelt ümbrikupalgareidide tulemusel 19,3 mln krooni, siis tänavu juba 27,7 mln krooni, millest on sel aastal riigieelarvesse laekunud 13 mln krooni.

Tallinna ja Harjumaa tööinspektsiooni juhataja Jaan Kiviall ütles, et tööinspektsioon on ka varem koos maksuameti ja politseiga Remeti ehitusobjekte kontrollinud.

“Seal oli paras segadus,” ütles Kiviall Põlva spordikooli võimla ehituse riigihanke võitja ASi Remet, tegeliku peatöövõtja Remet-Ehituse OÜ, alltöövõtjate ja töötamiselt tabatud ehitusmeeste kohta.

Anonüümseks jääda soovinud ehitusfirma juht kinnitas, et Remet ei suuda kujunenud maine tõttu alltöövõtjaid leida. “Arvestades varasemat, ei taha alltöövõtjad Remeti objektidele tööle minna,” rääkis ta ja kirjeldas, kuidas Remetiga seotud isik ehitusplatse pidi võõraid töömehi haltuurat tegema värbab. “Seal on nüüd seesama kaheksast mehest saarlaste punt, kes mustalt ka Pärnu kontserdimaja juures töötas,” ütles ta TTÜ energeetikahoone vaheseinte paigaldajate kohta.