Läbirääkimised Trio LSL Raadiogrupi suuromaniku USA meediakontserni Metromedia International ja Eesti meediaettevõtte Eesti Meedia vahel on lõppemas, teatas Trio LSL Raadiogrupi juht Priit Jõgi pressiteades.

Eesti Meedia laiendab sellega oma tegevust meediavaldkonnas, kus ta seni on olnud esindatud lokaalsel tasandil Tartu Raadio omanikuna. Trio LSL omandab läbirääkimiste eduka lõpu tulemusena 100% Tartu Raadio aktsiatest ja Metromedia International säilitab Trio LSL Raadiogrupis enamuse 65 protsendiga.

Lõpusirgel oleva tehingu tulemusena loodab Trio LSL Raadiogrupp kindlustada oma positsiooni Tartus ja Lõuna-Eestis. Trio LSL Raadiogrupi juhataja Priit Jõgi sõnul on tehingu eesmärk kasutada Eesti meediaturul ära kõik võimalused meediatarbija ja ettevõtte kliendi paremaks teenindamiseks.

Metromedia International, Inc on rahvusvahelise haardega raadioettevõte, mis omab Euroopas 16 raadiojaama, sh Eestis, Lätis, Soomes, Bulgaarias, Ungaris, Tšehhis.

Eesti Meediale kuuluvad ajalehed Postimees ja Pärnu Postimees. Samuti on Eesti Meedia osanik SL Õhtulehes, Ajakirjade Kirjastuses, mitmes maakonnalehes ning teistes meediaga seotud ettevõtetes. Eesti Meedia gruppi kuulub ka Kanal 2.

Trio LSL Raadiogrupi koosseisu kuulub 6 raadiojaama: Kuku, Elmar, Uuno, Eeva, 100FM ja Uuno Plus ning internetiportaal uno.ee.