Eile hommikul messi avanud peaminister Juhan Parts oli kõnepuldis sõna saades huvitatud sellest, et info levik messi toimumisest oleks võimalikult lai.

“Pange kaamera ruttu käima, muidu tuleb vähem külalisi,” ütles ta kõnepulti asudes ning videokaamerat nähes.

Hiljem auditooriumis ettekandega esinenud peaminister tunnistas, et TTÜ-ga pole tal otsest kokkupuudet olnud peale selle, et ta on käinud ülikooli staadionil trennis. Samas rõhutas Parts teadmistepõhise ühiskonna ja majanduse olulisust ning TTÜ rolli selle juures.

“Globaliseeruv maailm ja karm konkurents sunnib meid paratamatult tegelema Eesti konkurentsivõime küsimustega Euroopas ja Euroopa konkurentsivõime küsimustega maailmas. Me ei saa istuda siin käed rüpes ja oodata, et keegi tuleb ja lahendab küsimused meie eest,” ütles Parts.

“Tundub, et huvi messi vastu kasvab pidevalt. Sel aastal on meil väljas kolmandiku võrra rohkem eksponente. Eelmine kord oli messil umbes 2500 külastajat. Praegu on veel raske öelda, palju neid homse (tänase – toim) päeva lõpuks koguneb, aga ma arvan, et see number saab olema üle 3000, umbes 4000 lähedale,” ütles TTÜ prorektor, professor Peep Sürje.

Juba kolmandat korda toimuv tehnoloogiamess kestab sel aastal kaks päeva, 2.–3. juunini.

Mess on suunatud ettevõtjatele Eestist, Soomest, Rootsist, kes vajavad oma tegevuses erinevaid teadmusteenuseid. Messi eksponendid on ettevõtetele teadmusteenuseid pakkuvad asutused, siseriiklikud nõustamiskeskused, programmid, laborid, katsekojad, tehnoloogiapargid, konsulteerimise ja patendinõustamisega tegelevad asutused ja firmad, ülikoolid ja kõrgemad õppeasutused Eestist ning naaberriikidest.

Eile alanud messi raames esitles TTÜ avalikkusele ka TERA infosüsteemi, mis on loodud ülikooli teadmusteenuste ning intellektuaalomandi müügiks ja projektide haldamiseks.

Aadressilt http://teadus.ttu.ee saavad eeskätt ettevõtjad tutvuda, esitada päringuid ja tellida TTÜ teadlaste ja asutuste poolt pakutavaid teenuseid, teatas TTÜ.