Neste tõstis esmaspäeval bensiini hinda 30 sendi ja diislikütuse hinda 20 sendi võrra liitrilt. Samas teatati, et hinnad võivad veelgi tõusta. Bensiini Futura 95 Euro uueks hinnaks Neste A24 jaamades on 11, bensiinil Futura 98 Euro 11,70 ja diislikütuse Futura D Euro hind on 11 krooni liiter. “Maailmaturul löövad hinnad iga päev uusi rekordeid,” ütles Neste Eesti peadirektor Indrek Kaju Äripäev Online’ile. “Varem või hiljem kajastub see ka Eesti turul.”

Konkurents hoiab hinda

Eile õhtul tõstis bensiini ja diislikütuse hindu vastavalt 30 ja 20 senti liitri kohta ka Eesti Statoil. “Hinnad maailmaturul on olnud väga kõrged pikka aega. Konkurents kohalikul turul on aga surunud kütuse jaehinda kogu aeg allapoole, kuigi sisseostuhind on pidevalt kerkinud,” kommenteeris Statoili turundusdirektor Hede-Kerstin Luik hinnatõusu põhjusi Eesti Päevalehele.

Eile õhtul maksis bensiin 95 Statoili jaamades 11,25 krooni liiter, sama palju maksis ka diislikütuse liiter.

“Hinnatõusu ruumi on veel küll ja küll,” vastas Hede-Kerstin Luik küsimusele, kas lähiajal võib mootorikütus veelgi kallineda.

Indrek Kaju ei nõustunud prognoosima, milline võiks olla kütusehinna areng lähikuudel. “Kuid kui vaadata, mis maailmaturul toimub, siis peaks Eesti tarbija olema valmis kõrgemateks hindadeks,” ütles ta ÄP Online’ile.