A. Le Coq Tartu Õlletehase juhatuse esimees Tarmo Noop tunnistas, et ettevõte sel suvel uute õllede turule toomisega just ei hiilga. Põhitähelepanu on suunatud hoopis oma A. Le Coq Premiumi brändi arendamisele ning uusi õllesorte vähemasti suvel oodata ei ole. Nimelt on ettevõte seadnud endale eesmärgiks tõugata tänavu Eesti joodavaima õlle troonilt Saku Originaal. "Meil läheb hästi. Kuid kahjuks läheb hästi ka Sakul. Kokkuvõttes on hea see, et premium-õllede müük on tublisti kasvanud," kommenteeris Noop võimalikku liidrirolli ülevõtmist. Viimase uue õllena tõi A. Le Coq kevadel turule Red Imperiali. Siidritest lansseeris ettevõte hiljuti Fizz Cooleri, mis on Noopi kinnitusel saanud müügihitiks.

Ka AS-i Nigula Õlu müügijuht Ants Varinurm ütles, et sel aastal tarbijaid ühegi uue õllemargiga ei rõõmustata. Veelgi enam: ettevõte ei müü üldse enam õlut Eesti turule, vaid suunab kogu toodangu ekspordiks.

Uued klubipudelid

Saku Õlletehas üllatab õllesõpru aga juba sel nädalal. "Õllesummeril rikastab Saku Õlletehas Eesti õllemaastikku uue eksklusiivse kvaliteetõllega Saku Kuld," lubas ettevõtte tootejuht Rauno Stüff. “Eliitõlu on juba juuli teisel poolel ka kauplustest saada.”

Juuni viimasel nädalal esitles Saku Õlletehas ka Carlsbergi uut 0,33-liitrist klubipudelit, mida hakatakse peamiselt müüma ööklubides ning nn trendikohvikutes. Eesti oli esimese kümne riigi hulgas, kuhu Carlsbergi uus klubipudel sel suvel jõudis. Carlsberg on Eesti enimmüüdud “premium” – hinnaklassi õlu, omades enam kui 30-protsendilist turuosa oma segmendis.

Pärnu Õlle uuenduskuur

•• AS-i Pärnu Õlu juhi Aivo Varemi sõnul vahetab ettevõte välja praktiliselt kogu oma sortimendi. “Praegu hakkavad kaubandusvõrku jõudma meie 1,5-liitristes PET-pudelites õlled Ankur (4,2%), Hell ( 4,5%) ja Hell Premium (5,2%) ning kangema õlle sõpradele 8-protsendiline bock-tüüpi õlu Pühvel,” ütles Varem.

•• Tema sõnul ei tähenda see, et ettevõte asetaks rõhu plastikpudelis toodetele. Lihtsalt Pärnu Õlletehases on juba aprillist käimas remont ja seadmete vahetus, nii pole firmal võimalik klaaspudelisse õlut villida.

•• “Järgmisel nädalal algavad uute seadmete katsetused ja siis pakume tarbijale ka samu õllesorte 0,5-liitristes klaaspudelites,” lisas Varem.