Mercedeseid müüva AS-i Silberauto PR-juhi Raivo Murde sõnul on selline ostuhuvi fenomenaalne. “Kliendid pole seda masinat oma silmaga näinudki, üksnes piltide pealt vaadanud. Sellest hoolimata oleme saanud juba 30 ostutellimust,” tõdes ta.

Murde pidas aktiivset ostuhuvi seda üllatuslikumaks, et uus Mercedese maastur pole hinnalt just odavamate killast – masina hind algab umbes 730 000 kroonist, samas on enamik klientide tellitud autodest hinnavahemikus 900 000 kuni miljon krooni. “Mina ei mäleta, et kunagi varem oleks mõne kallima hinnaklassi maasturile sellist tormijooksu olnud. Kusjuures aktiivset tutvustust pole Silberauto uuele M-klassile veel tegema hakanudki. Paraku on soovijaid rohkem, kui tehas toota jõuab,” ütles Murde. Eelmist M-klassi mudelit müüs Silberauto seitsme aasta jooksul u 350. M-klassi maasturi bensiinimootorite tippversioon ML 500 5-liitrine V8 arendab koguni 306 hobujõudu ning moment küündib 460 Nm-ni.

Autoostjatel on elav huvi ka teise uue maasturi – Jeep Grand Cherokee vastu. “Põhihuvi algas siis, kui müügile saabus selle diisliversioon. 80 protsenti Grand Cherokeedest ostetakse tõenäoliselt just seepärast,” hindas Murde.