Eelmisest aastast jõudsalt Eesti turul laieneva leedulaste VP Marketi käive kasvas tänavu esimeses kvartalis ligi 40 protsenti. Seda on rohkem, kui Selveri kett suutis tänavu esimesel poolaastal võrreldes mullu sama perioodiga oma käivet kasvatada.

VP Marketi käive Eestis oli esimeses kvartalis 307 miljonit krooni, mullu esimese kvartaliga võrreldes on see kaheteistkordistunud.

VP Marketi poekett T-Market on kasvamas käibelt sama suureks kui Selveri kett. Hetkel moodustab Leedu firma käive siinsel turul juba üle poole Selveri omast. Selveri keti esimese poolaasta auditeerimata käive oli 924,1 miljonit krooni, VP Marketil 526 miljonit krooni.

Eesti VP Marketi tegevdirektori Egidijus Aleinikovase sõnul on käivet aidanud kasvatada kiire laienemine ja soodsad hinnad. Ainuüksi tänavu teises kvartalis on firma avanud Eestis viis uut T-Marketit.

Aleinikovase kinnitusel jätkab VP Market intensiivset laienemist ka aasta teisel poolel, plaanides avada tänavu veel ligi 10 uut kauplust. Praegu on Eestis 21 T-Marketit. Selveri ketti kuulub 14 kauplust.