SEB Eesti Ühispanga asepresident ja juhatuse liige Lembit Kitter lahkub kuu aja pärast pangast ja asub tööle Tallinki peadirektorina. “Ettepaneku Tallinki tulla tegi mulle Enn Pant,” ütles Kitter. “Võib-olla Ain (Ain Hanschmidt – toim) soovitas.”

Varem on Ühispangast Tallinki omanikfirmasse Infortari liikunud SEB juhatuse sekretär Kitty Nõvandi, SEB Balti IT-juht Tõnu Liik ja panga finantsdirektor Ülo Suurkask. Tallinkis on tööd leidnud ka panga transpordiosakonna juhataja Tõnu Põder.

Praegune Ühispanga juhatuse liige Lembit Kitter kuulus Eesti Ühispanga asutajate ringi ning on sellest ajast töötanud koos tollase Ühispanga juhi Ain Hanschmidtiga, juhtides kuni 1995. aastani Maapanga Tartu osakonda. Kui Eesti Ühispank omandas 1995. aastal 17% Põhja-Eesti Panga aktsiatest, läks ta Põhja-Eesti Panga etteotsa. Kui pank lõplikult Ühispangaga liideti, sai Kitterist Ühispanga juhatuse liige.

Kitter ei osanud esialgu veel täpselt öelda, mis saavad olema tema kohustused Tallinkis. “Kuu aja pärast olen seal tööl, eks siis täpsustame,” ütles ta. “Praegu võin öelda, et hakkan tegelema igapäevaste operatsioonide juhtimisega. Kuna firma on kasvufaasis, siis jätkub seal tööd kõigile.”

Päevalehe andmeil on Tallinki ühinemine Siljaga loonud olukorra, kus vajatakse kiiresti juurde administraatoreid ja juhte, kes suudaksid kiiresti kasvavat firmat hallata. Kitteri ülesanded pole küll selged, kuid 21 laeva ja 7000 inimest nõuavad administreerimist. Palju on ära teha teenindavate üksuste töö ühitamisel, klienditeeninduse haldamisel ja kaugemal asuvate liinide juhtimisel.