Ettevõtte plaanide kohaselt on suur maja kavas arendada büroo- ning elupindadeks, kusjuures viimasele korrusele soovib uus omanik ehitada eksklusiivkorterid.

Leonarda Investi esindava vandeadvokaadi Madis Kiisa sõnul on Estonia puiestee hoone viimane korrus välja ehitamata. ?Ideaalvariandis tahaksid omanikud selle korruse välja ehitada ? kui linn seda loomulikult lubab ? ja osa maja pinnast korteriomanditeks jagada. Hoone ülemise osa puhul tuleks kõne alla eksklusiivkorterite rajamine,? selgitas Kiisa. Alumised korrused jääksid äripindadeks. Samas lisas Kiisa, et omaniku plaanid hoone tuleviku osas pole veel päris täpsed.

Hotellide huvi

?Niisugusele enampakkumisele minnes ei ole mõtet hakata detailseid plaane tegema, sest kunagi ei tea, kes enampakkumise võidab.?

Leonarda Invest oli nõus ülikoolidele kuuluva, enam kui 7000 ruutmeetri suuruse hoone eest välja käima 90,5 miljonit krooni. Lisaks Leonardale tundsid maja soetamise vastu huvi AS Susi ning AS Meriton Hotels ? mõlemad hotelliarendajad.

?Praeguste plaanide kohaselt hotelli sellesse hoonesse ei tule,? kinnitas Madis Kiisa. Lisaks on hoone endistel omanikel õigus maja ruume kasutada järgmise aasta lõpuni.

Kiisa lükkab ümber ajakirjanduses levinud ekslikud väited, mille kohaselt on Leonarda Investi näol tegu riiulifirmaga. ?Seda ei saa kohe kindlasti väita, sest ettevõtte bilansimaht ulatub poole miljardi kroonini.?

Vene kapital

Kiisa sõnul esindavad AS-i Leonarda Invest omanikud n-ö Vene taustaga kapitali. ?Tegu on väga sümpaatsete äriinimestega,? kinnitab Kiisa, lisades, et tegu on ühtlasi Tallinna Äripangaga seotud isikutega.

Aastast 2002 on Leonarda Invest osalenud finantseerimisprojektis, et taastada Rapla pankrotistunud piimatööstuse tegevus. Selle eesmärgiks oli eraldada töötava tehase tervikvara pankrotipesast ning vahendada see tootmisest huvitatud investorile. Madis Kiisa sõnul on ligi kaks aastat väldanud läbirääkimiste tulemusena jõudnud Leonarda Invest lõpuks nii kaugele, et ettevõtte tütarfirma Estmilk Productioni (mis opereerib piimatööstusettevõtet Rapla Dairy) oli nõus ostma Vene firma AO Nutritec.

Leonarda Investi nõukogu liikmeteks on märgitud Marina Domaševa, Arkadi Bodrov ning Marina Filatova.

Mitu katset

Esimene enampakkumine ebaõnnestus

?? Estonia puiestee ja Teatri väljaku nurgal asuv viiekümnendatel aastatel teaduste akadeemia peahooneks ehitatud maja oli müügis juba suvel. Siis tahtsid ülikoolid saada maja eest 85 miljonit kooni, kuid vaatamata suurele huvile ei laekunud ühtegi ostupakkumist.

?? Siis käis umbes paarkümmend huvilist välja võtmas müügis olevat kinnistut tutvustavat mappi, aga ükski neist ei osalenud enampakkumisel.

Teisel korral oli hoone hind 74 miljonit

?? Teistkordsel enampakkumisel oli maja müügi tingimusena kirjas hind 74 miljonit krooni, millest kakskümmend miljonit tahavad ülikoolid saada kohe lepingu sõlmimisel ja ülejäänu 2005. aasta 1. detsembriks.

?? Ülikoolid vabastavad hoone täielikult 2005. aasta 31. detsembriks, kuid osaliselt on uuel omanikul võimalus kasutada hoone pinda kohe pärast müügitehingu sõlmimist.