Ettevõtte juhatuse esimees Targo Raus ütles, et BIG jätkab senisel kursil. ?Ajalugu on tõestanud, et oma segmendist pole mõtet välja minna,? lausus ta.

Raus rääkis, et seoses varasemate võlakirjaemissioonidega ning samuti olles noteeritud Tallinna Börsil on BIG juba aastaid tegutsenud vastavalt reglementeeritud turu tingimustele ning reeglitele, seega ei tähenda tegevuse jätkamine krediidiasutusena BIG-i jaoks ulatuslikke muutusi.

Avaramad võimalused

?Krediidiasutusena on meie võimalused raha kaasamiseks oluliselt avaramad. BIG-i arengukiirus on kaasa toonud vajaduse otsida uusi finantseerimisallikaid meie klientide vajaduste rahuldamiseks ning krediidiasutuse tegevusluba loob selleks head tingimused,? ütles Raus.

BIG peab strateegiliselt oluliseks hakata tulevikus korraldama avalikke võlakirjaemissioone ning kaasama tähtajalisi hoiuseid, lisas Raus.

Kui praegu moodustab BIG-i väljastatud võlakirjade maht veidi alla 200 miljoni krooni, siis mõne aasta pärast prognoosib pank selle summa mitmekordistada.

Ettevõtte nõukogu esimees ja 50 protsendi aktsiate omanik Parvel Pruunsild märkis samas, et börsile mineku plaane BIG ei pea. Meil on omakapitali veel piisavalt, lisas ta.

AS Balti Investeeringute Grupp on universaalpankade ja liisingfirmade järel Baltimaade suurim eraisikutele spetsialiseerunud krediidiasutus. BIG-i laenuportfell moodustab üle 300 miljoni krooni ja ettevõttel on Eestis üle 8000 kliendi.