Raekoja platsilt Tallinna Teletorni vahendatava testülekande viivad läbi Norra-Briti ühisettevõte Tandberg ja Soome digitehnikafirma Finnsat OY koostöös Elioni ning Leviraga. Prooviülekandel kasutatakse Levira hetkel testkasutuses olevat maapealset digitelevisioonivõrku ning Elioni kaabeltelevisiooni- ja IP-andmesidevõrku.

"Kõrglahutusega televisioon parandab oluliselt LCD- ja plasmatelerite pildikvaliteeti," iseloomustas uudset lahendust Finnsati juht Leif Saarela ja lisas, et laiale tarbijaskonnale mõeldud HDTV-programmi edastamine algab koos digitaalsete teleülekannetega, eeldades, et programmi maht on piisav.

Norra-Briti ühisettevõte Tandberg Television pakub kõrgekvaliteedilisi digitaaltelevisiooni lahendusi, sealhulgas IPTV, HDTV ja interaktiivse TV rakendusi oma klientidele Ameerikas, Aasias, Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas.

18. mail teatas TANDBERG Television koos Soome äripartneriga Finnsat OY, et on võitnud Levira poolt korraldatud riigihanke maapealse digitaaltelevisiooni peajaama pakkumiseks. Tegemist on ühe esimese maapealse digi-TV peajaamaga Euroopas, mis kasutab videopakkimistehnoloogiat MPEG-4 AVC.