OÜ GSMvalve hakkas aasta eest pakkuma mobiilsidel põhinevaid koduvalveseadmeid. OÜ GSMvalve teenindusjuht Arpo Põld selgitab, et kui valvesse pandud majas midagi juhtub, saadab süsteem omaniku mobiiltelefonile sõnumi.

Reino Soots paigaldas oma ehitusjärgus majja GSM valve rohkem kui aasta eest. “Rahaliselt oli see lahendus kõige soodsam. Et loobusin turvafirma valveteenusest, on püsikulud suhteliselt väikesed,” ütleb ta.

Ka vargad on jõudnud juba valve proovile panna – teated läksid koheselt nii Sootsile kui ka naabrimehele. “Vargaid kätte ei saanud, nad jooksid minema, kui meid tulemas nägid,” lisab ta.

Algsest valveteenusest Soots loobus, sest turvamehed ei jõudnud ühe häire puhul õigel ajal kohale.

GSM-side eeliseks on sõltumatus telefoniliinidest ja raadioside mastidest. Puudusena võib nimetada vajadust sõlmida leping ka turvafirmaga, kes häire korral turvamehed kohale saadaks. 

Põld kinnitab, et seni pole firma klientidel suuri probleeme olnud ja keegi pole teenustest loobunud. GSMvalve süsteem maksab 95 krooni kuus, turvateenus maksab sellele lisaks sõltuvalt firmast 100 kuni 150 krooni kuus.

Falck Eesti tehnilise valve müügijuht Taivo Kutser leiab, et paljud inimesed pole siiski võimelised keset tööpäeva häire peale koju tormama ning potentsiaalsete varastega silmitsi seisma.