Kasutatud autode müüjad väidavad, et järjest suureneb välismaalaste huvi Eestis müüdavate kasutatud autode vastu.

“Soomlaste huvi kasvab, neile meeldib Eestis käies paar autot “mukana” võtta,” ütles Carmani juhatuse liige Marko Eberlein. Kuu jooksul Carmanis müüdavast 70–80 autost leiavad keskmiselt viis kuni kümme omaniku Soomest või Venemaalt. Eberleini sõnul tarvitseb soomlastel vaid auto välja vaadata, kõik registritoimingud teeb automüüja nende eest ära.

Tänu Soome automaksupoliitikale huvituvad soomlased Eberleini sõnul enim 1990-ndate autodest, mille hinnaklass on kuni 7000 eurot (110 000 krooni) – selliseid autosid saavad nad Eestist mitu korda odavamalt kui kodumaalt. Eelistatud on Saksa automargid, “jaapanlasi” soomlased ei armasta.

E-Autoline’i juhi Peeter Toomsoo sõnul on ostjaid võrdselt nii Venemaalt kui ka Soomest. Venemaale viiakse tema sõnul peamiselt üle viie aasta vanuseid sõiduautosid. Seevastu soomlastest ostjad tunnevad suuremat huvi harvaesinevate markide ja mudelite vastu, mis võivad olla keskmisest vanemad. “Huvi on tuntud ka Hispaaniast. Teistest riikidest tulijad otsivad tihti soodsaid eksklusiivseid autosid, mille vastu eestlaste huvi nii suur ei ole ning mis seetõttu maksavad siin vähem kui Euroopas,” ütles Toomsoo Eesti Päevaleht Online’ile.