Lõuna ringkonnaprokuröri Marge Püssi andmetel on peaaegu “kaante vahel” ja jõuab lähiajal  kohtusse kolmele Weroli eksjuhile – Henn Ruubelile, Helmo Hainsoole ja Robert Närskale – esitatud süüdistus ettevõtte arestitud vara omavolilises kasutamises.

Süüdistuse kohaselt kasutasid kõik kolm mullu kohtutäituri poolt Rein Kilgi firma Pere Leib Tootmine võlanõuete katteks arestitud Weroli vara, täpsemalt kümne miljoni krooni eest firma toodangut ja viit miljonit krooni firma arvelt. Ruubelit süüdistatakse ka pankrotihaldurile Weroli vara ja rahalise seisu kohta valeandmete esitamises.

Närska, kes lahkus Weroli juhi kohalt mullu novembris, andis mõista, et vara kasutati tehase tööshoidmise ja pankroti vältimise eesmärgil. Werol oli mullu kevadel väga raskes seisus, nappis käibevahendeid ning oli pankrotistumisoht. “Kui oleks niisama istunud ja lasknud tehasel pankrotti minna, oleks formaaljuriidiliselt kõik õige olnud. Meie hoidsime ettevõtet töös, aga ega heategu ei jää muidugi karistamata,” ütles Närska.

Püssi sõnul on kõik süüdistatavad üle kuulatud. Süüdimõistmisel võib Närskat, Hainsood ja Ruubelit oodata kuni aastane vangistus.