Seltskonnadaam Anu Saagim pole silmapaistev mitte ainult kollase ajakirjanduse veergudel, vaid ka Harju- ja Saaremaa kinnisvaraäris, milles ta on aastaid kaasa löönud.

2005. aastal teenis üks Saagimiga seotud firma, OÜ Woodhill, kinnisvaramüügiga üle 6,5 miljoni krooni kasumit. Võrdsetes osades Saagimi firmale Ratia Stuudio ning Soome JSH Capital OY-le kuuluva Woodhilli kasum tuli põhivara müügist.

Firmale kuulub praegu neli kinnistut Harjumaal Jõelähtme, Anija ja Rae vallas. Woodhilli nõukogus on ka Saagimi abikaasa, kuulus disainer Ristomatti Ratia.

Saagim ise enda äritegevustest Eesti Päevalehele rääkida ei tahtnud. “Eks uurige ise välja, millega ma tegelen, mina oma firmade kohta teile mingeid kommentaare ei anna,” ütles ta.

Kui Woodhilli tegevuseks võib pidada tavalist kinnisvara ostu-müüki, siis Saagimiga seotud teise firma, Fine Timber OÜ tegevus on olnud märksa rafineeritum. See on firma, millele kuulub kümneid hektareid maatulundusmaad ja pisut ärimaadki Orissaare vallas Laheküla, Liigalaskme ja Orinõmme külas ning on mitu aastat soomlastele vahendanud kinnisvara Saaremaal – seal, kus Saagimil endalgi suvekodu on.

Äri toppab

Fine Timberi viimane aktiivne majandusaasta oli 2004, sellest ajast äri toppab. Aga seni müüdi soomlastele kinnisvara Saaremaa eri piirkondades. Põhiosa firma tegevusest moodustas siiski klientide ostetud kinnisvara renoveerimine ja remontimine.

Muuhulgas tegi Fine Timber renoveerimistöid 2004. aastal ka Soomes.

Firmal, mis on Saagimil kahasse Sulev Sallaga, oli 2005. aastaks kontol mõni miljon krooni jaotamata kasumit.

Äri oli edukas, uued projektid töös

•• 2001. aastal rääkis Anu Saagim Soome Iltalehtile, et ajab Saaremaal puhkemajade müügiga miljoniäri.

•• Tolleks ajaks oli firma Saaremaal müünud kümmekond palksuvilat ning Saagim avaldas imestust, et see äri oli toona isegi talvel edukas. Saagimi sõnul maksid palkmajad siis 500 000– 700 000 krooni. Praegu võib need summad korrutada kahega.

•• Viimasel ajal on Saagim maadelnud muinsuskaitsjatega, kes on nõudnud talle kuuluva Saare mõisa korrastamist Laimjala vallas. Mõisa ostis Saagim 2000. aastal. Eesti Päevalehe andmetel on Saagimi firmadel Saaremaal uued detailplaneeringud menetluses ja äri jätkub.