Assa Baltic Group’i kuuluva Eestit ja Lätit haldava AssaBalt ASi käive kasvas võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 31,2%, moodustades 75,6 miljonit krooni, teatas AssaBalti turundusjuht. Leedu turul tegutseva Assa Lietuva käive suurenes samal perioodil 37,2% ning moodustas 38,2 miljonit Eesti krooni.

Assa Baltic Group’i ja AssaBalt ASi tegevdirektori Tarmo Talveti sõnul langeb klientide valik üha rohkem turvalisematele ja kvaliteetsematele lukkudele. “Kindlasti on meie üheks müügihitiks konkskeelega lukk, mida loetakse olemasolevate lukkude seas kõige turvalisemaks, kuna konkskeel hoiab ust tugevasti raamis ega lase seda lõõtsana lahti kangutada,” selgitab Talvet.

Talveti sõnul seisneb lukustuse tulevik intelligentsetes lukustuslahendustes. “Elektroonika tuleb järjest suurema hooga kodulukustusse,” räägib Talvet. “Üheks näiteks on Assa poolt väljatöötatud kaugjuhtimispuldiga varustatud kodulukk Villa, mille tõime turule eelmise aasta lõpus ning mis sai väga hea vastuvõtu osaliseks.”

Hiljuti teatas ka ASSA ABLOY Grupp 2006. majandustulemustest. Võrreldes 2005. aastaga on käive kasvanud 9%, tõustes 31,137 miljardi SEK-ini; puhaskasum moodustas 1,756 miljardit SEK-i. Grupi tegevdirektori Johan Molini sõnul oli suurimaks muutuseks kolmeaastase grupisisese restruktureerimise käivitamine, mis on loonud hea aluse grupi edaspidiseks arenguks.

Assa Baltic Group on ASSA ABLOY Grupis üks kiiremini arenevaid müügifirmasid, kuhu kuuluvad 1994. aastal asutatud AssaBalt AS ning 2002. aastal loodud Assa Lietuva. Grupi eesmärgiks on pakkuda terviklikke lukustusalaseid lahendusi nii ehitusprojektidele kui tavatarbijaile.