„Veiniatlas aitab Selveri veinivalikust välja sõeluda mõned head veinisõprade seas järeleproovitud tooted, milles ei pea pettuma,” rääkis veiniekspert Kalev Kesküla. „Kindlasti leiab sealt palju eripäraseid veine, mida paljud ise valida ei julge. Veiniatlas aitab valikut kergemaks teha ja julgustab ostma ka maitsmata pudeleid.”

A-Selver AS ostu- ja turundusdirektor Iivi Saare sõnul saavad omale tasuta veiniatlase kõik, kes on ostnud pudeli veini. „Veiniatlase eesmärk on tutvustada pisut erilisemaid veine. Veinid on atlases riikide järgi, igal veinil on juures toidusoovitus, veini kirjeldus ja hind. Atlase lõpus on ka eraldi gourmet valik. Nii on inimestel hea võimalus just endale sobiva veini valida,” lisas Iivi Saar.

„Üllataval kombel on lihtsad magusad veinid endiselt murdmatult populaarsed,” rääkis Kalev Kesküla. „Soovitaksin veinimaalima järjest avaramalt tundma õppida ja uusi maitseid avastada. Kindlasti tasub maitsta ära olulisemate veinimaade klassikalised veinid ja õppida nende vahel vahet tegema. Nii julgevad ka veinikaupmehed tuua meie lettidele järjest huvitavamaid veine.”

Veiniatlase koostamisel abiks olnud Kalev Kesküla soovitabki proovida eeskätt klassikat. „Suvisel ajal on suurpärased joogid värsked ja vürtsikad Itaalia valged veinid nagu Soave ja Orvieto. Veelgi enam naudingut võib pakkuda Saksamaa või Ungari Riesling. Suurepärased on külmad poolkuivad Rose d´Anjou veinid aga ka kuiv Chivite Rosado. Loodan, et ka soojal ajal satub ette nii pidulikke söömaaegu, et oleks põhjust proovida Louis Latouri Chablis´d ja bordood Chateau Magnolist,” jagas Kesküla soovitusi.