Saaremaalt Ventspilsi ja vastupidi veab reisijaid Saaremaa Laevakompanii tütarfirma SSC Ferries, mille juhataja Anu Lombi sõnul on reisijad laevaliini üles leidnud ning liin töötab üha edukamalt. „Kuigi hooaja algus maikuus läks tõenäoliselt kehvade ilmastikuolude tõttu vedama veidi aeglasemalt, oli juunikuu täituvus juba kolme aasta parim ning juulikuu reisijate arv on samuti tõusvas joones,” rääkis Lomp.

Kuni augusti lõpuni toimub Saaremaa-Ventspilsi liinil kümme väljumist nädalas, nõudluse ja soodsa ilma korral sõidetakse hõredama graafikuga ka septembri alguses. Augustikuus esmaspäevast neljapäevani toimuvatele reisidele on eelmüügist ostetud reisija- ja sõidukipiletid 25 protsenti soodsamad.

Tänavusel hooajal kehtib mugavate väljumisaegadega sõidugraafik. Nii on reisijatel võimalik külastada Ventspilsi näiteks laupäeviti ühepäevase reisiga, mis jätab aega kohalviibimiseks ligi kuus tundi. Samuti on võimalik teha kahepäevane reis väljumisega Mõntust reede hommikul ning tagasisaabumisega laupäeva õhtul. Ventspilsist on lihtne sõita edasi ka teistesse riikidesse. Lisaks korraldatakse nädalalõppudel lühikesi päevakruiise Ventspilsis. SSC Ferries korraldab ka tsharterreise Ruhnusse reisilaevaga Aegna väljumisega kliendi valitud Eesti või Läti sadamast.

Saaremaa-Ventspils liinil sõitev parvlaev Scania võtab peale kuni 300 reisijat ja 60 väikesõidukit. 63-kilomeetrise meretee läbib laev orienteeruvalt nelja tunniga. Mõntu sadam asub Sõrve sääre lähistel 43 kilomeetri kaugusel Kuressaarest ning sinna viib ettetellimisel ka Kuressaarest spetsiaalne buss. Ventspilsis sildub laev otse vanalinnas asuva kai ääres, kust linna südamesse jõudmiseks kulub jalgsi ligikaudu 15 minutit.

2006. aastal maist septembri alguseni kestnud hooaja jooksul teenindas SSC Ferries Saaremaa-Ventspilsi laevaliinil kokku 17 555 reisijat ja 3337 sõidukit

Sõidugraafikud ja piletiinfo on kättesaadavad kodulehel www.sscf.ee.