Kõik küsitletud spordiklubide juhid ja peatreenerid kinnitavad kui ühest suust, et inimeste teadlikkus tervislikest eluviisidest on tõusnud, millest on tingitud ka ülerahvastatus.

Pea kõikides spordiklubides  on kehtestatud ka eelregistreerimise süsteemid, millega üritataksegi vältida sääraseid ebameeldivaid olukordi.

Kadrioru spordiklubi pea-treener Angeelika Rumessen rääkis, et neil on tulnud ette juhuseid, kus treeningul osalejate arv on suurem saali mahutatavusest või vahendite olemasolust.

Hiljuti laiendas oma pinda poole võrra ka Tallinnas asuv Arctic Sport Club. Klubi müügijuhi Karis Kuusemäe sõnul pole pärast seda klientide nurinat kuulda olnud.

“Kindlasti on paljude spordiklubide suurimaks kitsaskohaks garderoobid, mis tipptundidel on ülerahvastatud,” rääkis ta. Igal nädalal külastab nende klubi keskeltläbi 300 inimest.

Keila tervisekeskuse vastuvõtu-juhi Tiina Sei sõnul on klientide arv viimaste aastatega tõusnud. Seetõttu on neilgi olnud juhtumeid, kus treeningust tuleb ära saata mõned päevapileti ostnud, sest eelregistreerunutele ei jätku treeningvahendeid.

“Samuti on hakanud trennis käima rohkem vanemaid inimesi võrreldes varasema noorte rohkusega,” tõdes Sei.

ST Dance OÜ juhataja Sirli Noodapera rääkis, et ka neil on kolme- kuni viieaastaste laste tantsutreeningute järele suur nõudlus, kuna vanemateni on jõudnud arusaam, et mida varem alustada, seda parem.

“Kahju on loomulikult sellest, et me ei jõua igale poole, kus meie korraldatavaid treeninguid soovitakse läbi viia,” rääkis Noodapera.