"Eesti krooni kurss euro suhtes on endiselt 15,6466 ja selline kurss jääb püsima kuni euro kasutuselevõtuni," teatas keskpank.

Ühtlasi kutsus Eesti Pank inimesi üles mitte uskuma libateateid ega laskma ennast neist mõjutada. "Kuna krooni kurss euro suhtes ei muutu, ei ole põhjust Eesti kroone teiste välisvaluutade vastu ümber vahetada."

"Inimesed peavad suhtuma kriitiliselt sellesse, mida nad loevad või kuulevad. Parem on alati kontrollida avalikest allikatest," ütles Päevaleht Online´ile keskpanga avalike suhete juht Livia Kulm. "Ei tasu tormata esimese kuulujutu peale."

Kõik ringluses olevad Eesti kroonid on tagatud välisvaluutaga Eesti Pangas ning keskpank kinnitas, et kõik kroonid saab vajadusel eurode vastu vahetada.

Peamiselt vene keelt kõnelenud kliendid vahetasid Tallinnas nädalavahetusel massiliselt Eesti kroone enamlevinud valuutade vastu, põhjuseks Öise Vahtkonna veebilehel seisnud väärinfo.

"Vahetati kõikvõimalikeks valuutadeks - dollariteks, eurodeks, Rootsi kroonideks, ka kullaks," ütles Tavid juhataja Kuno Rääk Eesti Päevaleht Online`ile.

Rahandusminister Ivari Padar kinnitas, et Eesti krooni devalveerimiseks ei ole mingit põhjust ning tegu on tahtliku valeinformatsiooni levitamisega.