Linnaosavalitsus leiab ringkonnakohtule esitatud kaebuses, et esimese astme kohtu otsus on põhjendamatu ja vastuolus seadusega. Peamiselt leiab linnaosavalitsus, et halduskohus ei arvestanud tema sisuliste põhjenduste ja seisukohtadega.

"Kohus jättis täielikult analüüsimata ja arvestamata avaliku huvi piirata alkohoolsete jookide kättesaadavust alaealistele," leiab linnaosavalitsus. "Situatsioonis, kus alkoholiga seonduvad probleemid ühiskonnas aina süvenevad, tuleb reageerida otsustavalt, et olukorda parandada."

"Prisma alkoholiloa tühistamine oli antud juhul vähim võimalik samm, mida Kristiine linnaosa valitsus kui piirkonna turvalisuse ja heaolu eest vastutaja, sai teha," seisab kaebuses. "Antud juhtumist alguse saanud ühiskondlik diskussioon ning tagasiside on näidanud ning Kristiine linnaosa valitsust veennud, et alkoholiga kaasnevatesse probleemidesse suhtutakse ühiskonnas aina tõsisemalt ning piirkonnas elavad lapsevanemad ja kooliõpetajad on avaldanud selles osas meile ka suurt toetust."

Kristiine linnaosavalitsuse seisukohad langevad üsna täpselt kokku linnapea Edgar Savisaare omadega. Viimane lootis kuu aja eest, et Prisma alkoholimüügi keelu tühistanud kohtusüsteem asub arvestama uuringutulemustega ja enam selliseid otsuseid ei tee.

"Ma usun, et rahva meelestatus jõuab ka kohtuteni," ütles Savisaar 14. novembril ajakirjanikele, viidates linna korraldatud uuringutulemustele, mille kohaselt toetab 69 protsenti linnaelanikest müügipiirangut. Uuringus küsitleti telefoni teel 503 tallinlast.

Savisaare hinnangul pole "kohtud veel endale selgeks teinud, kui tõsine on alkoholiprobleem Eestis".

Kristiine linnaosavalitsus otsustas 26. septembril võtta Kristiine Prismalt alkoholimüügiloa, kuna pood müüs juulis kahele alaealisele alkoholi.

Tallinna halduskohus tühistas 12. novembril linnaosavalitsuse otsuse. Kohus leidis oma otsuses, et Kristiine linnaosavalitsus viis aktsiaseltsile Prisma Peremarket määratud alkoholimüügi keelu menetluse läbi kiirustades ja puudulikult, rikkudes sealjuures uurimisprintsiipi ja kaebaja ärakuulamise põhimõtet.

Lisaks leidis kohus, et Kristiine Prismale määratud karistus on ebaproportsionaalne rikkumise endaga.