“Minule oli Elioni otsus tõeliselt ebameeldiv üllatus,” ütles Oma Saarele vallaelanik Anne Rand, kellele internetiühendus on tööalaselt väga vajalik. “1. juunist on õhuliin likvideeritud,” teadis Rand, märkides, et kuna ta on külas ainus internetikasutaja, ei hakata tema pärast investeeringuid tegema. “Mulle on öeldud, et võiksin maksta 10 000 krooni ja siis saaksin masti püsti ning leviprobleemid oleksid lahendatud.”

Elioni meediasuhete juht Karin Kahre ütles, et firma likvideerib neid õhuliine, mille hooldamine on põhjendamatult kulukas ning mis ei võimalda klientidele pakkuda kaasaegseid teenuseid.

“Kõikidele Elioni klientidele pakutakse asemele alternatiivseid või kõrgema taseme teenuseid, ükski klient sidevõimaluseta ei jää,” toonitas Kahre, täpsustades, et levi olemasolu korral pakutakse klientidele WiMAX tehnoloogial põhinevat traadita interneti püsiühenduse teenust ning internetitelefoni VoIP.

Torgu vallavanem Tiit Kaasik nentis, Kõu ei ole sealkandis levima hakanudki, KülaTee3 kvaliteet ei ole paremaks läinud, lisades, et paikades, kus puud ees, ei aita ka mastide püstitamine.