Ma ei oleks oma elu kõige viletsamat tehingut kunagi teinud, kui mul poleks olnud väga häid julgustajaid. Ma pean silmas Siim ja Sulev Seppikut. Keda sa veel usaldad kui mitte lugupeetud Ain Seppiku poegi? Ja Deniss Boroditši, kes polnud siis veel Tallinna abilinnapea, küll aga linnavolikogu linnavarakomisjoni aseesimees, kirjutab Eesti Ekspress.

Minu tänane vastane Kristian Kesner oli nende hea sõber ja kompanjon.

Kõik algas sellest, et ma tahtsin oma raha enda eest tööle panna. Mul oli Hansapangas väärtpaberiportfell, mida haldas personaalne varahaldur. Aktsiaturul oli seis nadi. Kui sul oli aasta lõpus sama palju raha kui aasta algul, oli hästi läinud.

Niisiis otsisin ma oma rahale paremat tootlust. Kuni mulle pakuti võimalust liituda kinnisvaraprojektiga, mis pidi tooma nelja kuuga 50 protsenti kasumit.

Ma ei investeerinud oma raha uude projekti kerge südamega. Otsisin internetist oma äripartneri kohta infot. Ma ei leidnud tema kohta mitte midagi. Avalikkusele oli Kesner tollal täiesti tundmatu kuju.

Pean tunnistama, et 23. detsembril 1976 sündinud Kesner on muljetavaldav persoon. Ta on tõmmu nahaga, araablase ja europiidi järeltulija. Üks Seppikutest ütles kunagi, et temas on usbeki verd. Teised räägivad Jordaania juurtest. Kindel on vaid see, et kunagi kandis Kesner nime Maruah Al-Haq.

Raha oli tal jalaga segada. Kell oli Rolex, see maksab 200 000-300 000 krooni. Telefon oli metallikmust Vertu.

Algul sõitis Kesner Mercedes-Benz S 500 L-ga. Selline kahe miljoni kroonine auto, kahekordse panoraamluugiga katusega. Lased ühe luugi eest ära, saad taevast vaadata. 

Mäletan, Kesner rääkis vaimustusega uuest S 600-st, kus on jõudu rohkem ja esiistme peatoes on telekas, mida hea tagaistmelt vaadata. Ent sakslastel tekkis autotehases raskusi ja mudeli väljatulek lükkus sügisele. Kesneril katkes kannatus ja ta ostis veel kaks S 500 L-i. Nende kere on 19 cm pikem kui tavalisel Mersul. Maksimaalne auto, mida oli tol hetkel võimalik saada!

Peagi ilmus Kesnerile ka Bentley. Must ja kollase nahksisuga, ma arvan, et see maksab kolm milli.

Need olid küll Hansapanga liisinguga autod, aga jumalamuidu ta neid sõitmiseks ei saanud. Nii kalli auto puhul on esimene sissemaks oma 30 protsenti.

Kesner elas siis Viimsis Hundi teel. Sellises kaheksakümnendate jõuka jõmmi stiilis majas, kus on betoonkeldrid ja piljardisaal.

Samal ajal ehitas ta Viimsisse uut maja. See on ikka väga vingelt tehtud elamu! Maja välisseinu katab hall graniit. Küttesüsteem on tavalisest inimesest aastaid ees - talvel annab sooja, suvel jahutab. Kõik, mis võimalik, kuni kardinateni on puldiga juhitav. Ma arvan, et see maja maksab oma 20-30 miljonit krooni.

Möödunud aastal ilmus Kesneri nimi Äripäevas Eesti rikaste edetabelis. Ta on seal 237. kohal, kui “mees, kes juhatas rikkuse oaasi noored Seppikud”. Kesneri varanduseks pakkus ajaleht 130 miljonit krooni.