Kile tootmiseks kasutatakse bioplastikute uue põlvkonna materjali Mater-Bi, mis on samuti kui puhas tselluloos, kompostimisel täielikult bioloogiliselt lagundatav, teatas Maxima Eesti.

Leedus ja Lätis võeti biolagunevad kilekotid Maxima kauplustes kasutusele juba mõned kuud tagasi. Lätis tänavu augustis uuringufirma TNS Latvia korraldatud küsitlus näitab, et ligi 80% tarbijatest on loodussõbralikest ostukottidest teadlikud ja iga viies kaupluskülastaja neid võimaluse korral ka kasutab.

Maxima Eesti tegevdirektori Margus Pärna sõnul keskendub Maxima üha enam keskkonnasäästlikule majandamisele.

„Lisaks keskkonna kaitsmisele läbi loodussõbralike pakendite ja säästlikuma tarbimise propageerimise, toome müügile üha enam ökoloogilisi ja tervislikke mahepõllumajandustooteid,” märkis Pärn. „Maxima kauplustes on pidevalt müügil ligi sada erinevat loodussäästlikult ja ökoloogiliselt puhtalt toodetud toiduainet ning meie ökoriiulid saavad pidevalt täiendust.”

Balti riikide suurimal jaemüügiketil Maxima on tänase seisuga 424 kauplust. Neist 229 töötab Leedus, 124 Lätis, 49 Eestis ja 22 Bulgaarias.

Võrreldes mulluse esimese poolaastaga kasvas Balti riikide suurima kaubanduskontserni Maxima käive Eestis tänavu 50,5 protsenti 2,1 miljardi kroonini. Balti riikides ja Bulgaarias kasvas Maxima LT, UAB kontserni esimese poolaasta käive võrreldes mulluse aastaga 31,4% protsenti, ulatudes 21,7 miljardi kroonini.