Eesti suurim projekteerimisettevõte Sweco Projekt AS juhatuse esimehe Aare Uusalu sõnul tähendab rahvusvaheliselt tunnustatud standardite järgi sertifitseerimine eeskätt seda, et firma toimib nüüd tõhusamalt ja toimub projekteerimisprotsessi järjepidev paremustamine.
Sertifitseerija on Lloyd's Register Quality Assurance Limited.
"Tellija, meie projektimeeskond ja allhankijad räägivad sama keelt ning lõpptulemus, projekt, on kliendi soovidele ja keskkonnanõuetele vastav. Efektiivsus tõuseb märgatavalt ning ISO 9001 ja 14001 standardite järgi sertifitseeritud juhtimissüsteem annab kliendile kindluse, et töö tegemisel on arvestatud kõigi keskkonnakaitse ja õigusaktide nõuetega."

Juhtimissüsteemi ühildamine kontserniga, kus on üle 5500 spetsialisti, avab Aare Uusalu sõnul uued võimalused töötajate arendamiseks ja kaasamiseks suurtesse rahvusvahelistesse projektidesse.
"Eestis on suur puudus sildade, hüdrotehniliste rajatiste ja tööstustehnoloogiate projekteerimise oskusteabe järele. Nüüd saame tuua nii kontserni oskusteavet kui ka välisspetsialiste meie püsiklientide käsutusse," räägib Uusalu.

Sweco Projekti kvaliteedijuhi Aivar Närepi sõnul on kogu kontsernis väljakujunenud kvaliteedi- ja keskkonnajuhtimissüsteem.
Kõikides töödes arvestatakse oluliste keskkonnaaspektidega nagu keskkonnaalaste riskide tuvastamine, tegevuste kavandamine vältimaks negatiivset keskkonnamõju ja vähendamaks keskkonnakoormust.
Projekti- ja finantsjuhtimine ning dokumendihaldus on ühendatud kontserni integreeritud kvaliteedi- ja keskkonnajuhtimissüsteemiga.

"Sweco Projekti puhul oli kerge leida sertifitseerimisauditi käigus ühist keelt, sest ettevõte tunnetab oma vastutust kõikide huvipoolte ees,“ ütles Lloyd's Register Quality Assurance juhtaudiitor Riina Soosalu.
Sweco Projekt on Eesti suurim ehituslik-arhitektuurse, tehnoloogilise ja keskkonnakaitselise projekteerimise valdkonnas tegutsev firma, mis annab tööd 180 arhitektile ja projekteerijale.
Ettevõte kuulub Skandinaavia ja Ida-Euroopa suurimasse, 5500 töötajaga projekteerimiskontserni Sweco AB.
Sweco Projekti viimase aja märkimisväärsemad tööd on Kuperjanovi Pataljoni hoonete, Viru vangla, Eesti suursaatkonna Budapesti ja Tbilisi hoonete, Sõpruse Ärimaja projekteerimine.
Teedeehituse valdkonnas projekteeriti koos Prantsuse firmaga BCEOM ja Eesti firmaga Hendrikson ja Ko Tallinna sadamate ühendused VIA Baltica ja Peterburi maanteega.