Tallegg alustas ahjukanade eksporti Lätti ja Leetu – esimesed 2 tonni ahjukana on juba Leedu poodides müügil, teatas ettevõte.
„Talleggi ahjukana hakkab sisse võtma pühadeaja lemmikprae kohta. Novembrimüügi plahvatuslik kasv võrreldes eelmise aastaga lubab meil loota, et detsembris ületame tunduvalt eelmise aasta jõulukuu 127-tonnise müügirekordi,“ lausus ASi Tallegg juhatuse esimees Teet Soorm.

„Pühade ajal kasvab nõudlus ahjukanade järele silmnähtavalt. Tallegg on koostöös jaemüüjatega teinud plaanid nii, et kõik soovijad ka ahjukana pühade ajal riiulist leiaksid. Toote sellise populaarsuse juures ja värskuse tagamise vajaduse tõttu vajab selle ülesande täitmine väga täpset planeerimist ja kõva tööd. Talleggi töötajail tulevad töised pühad nii tootmis- kui müügiosakonnas.“
„Käesoleval aastal võib Talleggi ahjukana esmakordselt leida ka Leedust, kuhu esimesed 2 tonni ahjukana juba teele läinud. Peatselt jõuab Talleggi ahjukana müüki ka Lätis,“ rääkis AS Tallegg äridirektor Margus Venelaine. „Maitsestatud ja küpsetuskotis ahjukana on Eestis omalaadne trend, mida teistes riikides, ka meie lähikonnas, ei tunta. Loodame, et nakatame oma ahjukanavaimustusega ka lähinaabreid ning Talleggi mugavad ja maitsvad ahjukanad saavad populaarseks nii Lätis kui Leedus,“ sõnas Margus Venelaine.
„Praegune trend ning Talleggi üha kasvavad müüginumbrid näitavad, et 2008. aastal tõuseb linnulihatarbimine Eestis 20 kilogrammini aastas ühe inimese kohta – 2007. aastal oli see 17,7 kg,“ rääkis ASi Tallegg tootejuht Krista Kalbin.