PBK asendatakse programmivalikus teiste venekeelsete kanalitega, teatas Starman.

Starmani võrguarendusdirektori Indrek Ildi sõnul on Starman sunnitud PBK edastamise lõpetama, kuna läbirääkimisi vene telekanalite vahendaja MTÜ Balti Autorite ja Leviliiduga pole saatnud edu.

„Starman ei saa leppida MTÜ Balti Autorite ja Leviliidu nõutava 300-protsendilise hinnatõusuga kanalite levitamisõiguse jätkamiseks,“ selgitas Ild.

„Tänases majanduslanguse olukorras pole nii suur hinnahüpe mingilgi viisil põhjendatav, sest saab tulla ainult televaatajate rahakoti arvelt. Balti Autorite ja Leviliit pole meie ettepanekutega nõustunud ega ka mingeid omapoolseid kompromisslahendusi pakkunud. Seetõttu oleme sunnitud asendama PBK Starmani võrkudes teiste venekeelsete telekanalitega. Vabandame nende klientide ees, keda PBK asendamine Starmani programmivalikus teiste kanalitega häirib.“

Täna kell 10 asendatakse PBK Starmani kaabeltelevisiooni võrkudes Tallinnas, Sillamäel, Tartus, Pärnus, Rakveres ja Valgas teemakanaliga Ohhota i Rõbalka.

Jõgeva, Põltsamaa, Põlva, Paide Viljandi, Võru, Haapsalu ja Kuressaare võrkudes ning maapealse leviga digitaaltelevisiooni ZUUMtv võrgus on PBK senises asukohas kättesaadav telekanal NTV Mir.

Ainsana jääb PBK sagedus hetkel tühjaks Paldiski kaabel-tv võrgus, kuid ka Paldiski klientide jaoks otsitakse uut venekeelset telekanalit.

Kokku on Starmani kaabeltelevisiooni ja digi-tv võrkudes nähtavad 19 venekeelset telekanalit, mille edastamiseks sel aastal on ettevõttel kokkulepped olemas.

Starman on Eesti suurim kaabellevivõrgu baasil televisiooni-, interneti- ja telefoniteenust pakkuv ettevõte, millel on kokku üle 137 000 digi- ja analoogtelevisiooni kliendi ning rohkem kui 51 000 internetiklienti üle Eesti. Lisaks kaabelvõrgule edastab Starman telepilti ka maapealse leviga digitaaltelevisiooni ZUUMtv vahendusel. AS Starmani aktsiad on kaubeldavad Tallinna Börsi põhinimekirjas.