“Võtsin positsiooni vastu hea meelega. Võimalus juhtida Skandinaavia suure finantsgrupi arengut Eestis ja teha seda praegusel ääretult huvitaval ajal on kordumatu kogemus,” lausus 34-aastane Rauno Klettenberg panga teates.

“Minu soov on jätkata panga senist arengut ning saavutada lähiaastatel Handelsbankenile Eestis samaväärne tuntus ja usaldusväärsus nagu see on Skandinaavias täna. Pikemas perspektiivis on plaanis laieneda kontorivõrguga suurematesse Eesti linnadesse, et olla kohalikele klientidele veelgi lähemal,” tutvustas Klettenberg panga eesmärke.

Uue juhi sõnul on Handelsbankeni tugevuseks läbi aegade olnud kliendikeskne pangandus ja individuaalsed lahendused, mille tulemusena on saavutatud kõrge klientide rahulolu.

“Meie detsentraliseeritud struktuuri tulemusena juhib Handelsbankenis kliendisuhet kliendihaldur, kes tunneb hästi klienti ning teab tema vajadusi. Kliendiga seotud otsused võetakse vastu kohapeal, mitte peakontoris,” selgitas Rauno Klettenberg. 

Klettenberg töötab Handelsbankenis 2007. aasta detsembrist ning kuni praeguseni juhtis ta pangas korporatiivpanganduse valdkonda. Eelnevalt on ta töötanud SEB-s, kus alustas 1996. aastal finantsspetsialistina, aastatel 1998-2001 töötas krediidianalüütikuna ja aastatel 2001-2007 juhtis krediidianalüüsi üksust.

„Kaheteist aasta jooksul olen olnud tunnistajaks Eesti panganduse kiirele arengule. Töötades erinevates laenutegevusega seotud valdkondades, olen omandanud mitmekülgse panganduskogemuse, seda nii laenude restruktureerimise, ärikliendi suhete kui ka krediidiriskide juhtimise vallas,“ ütles uus filiaali juhataja.

„Nii Eesti kui Baltikum tervikuna on perspektiivis Handelsbankeni jaoks oluline turg“, kommenteeris senine filiaali juhataja Harri Tuohimaa, kes ise jätkab Handelsbankenis Venemaa ja Baltikumi regiooni juhina. „Jään ka edaspidi tööalaselt Eestiga tihedalt seotuks“.

Handelsbanken asutati 1871. aastal ja see on vanim Stockholmi börsil noteeritud ettevõte. Tänaseks on Handelsbankenil 461 kontorit Rootsis ja hulganisti kontoreid välisriikides. Svenska Handelsbanken AB Eesti filiaal avati 1. juunil 2006. Pank pakub oma rahvusvahelise kontoritevõrguga nii eraisikutele kui ettevõtetele Eestis mitmeid tugeva universaalpanga teenuseid ja lahendusi.