AS Prisma Peremarket plaanib majanduslanguse situatsioonis laieneda ning investeerida nn headel aegadel teenitud kasumit.

2010. aastal avab Prisma Peremarket kaupluse Narvas, sobivaid kohti otsitakse Pärnus, Tartus ja Tallinnas. Lisaks tullakse Eestis turule supermarketite ketiga.

"Prisma on pööranud efektiivsusele kogu aeg väga suurt tähelepanu, hoolimata sellest, mis on olnud Eesti SKP tõus või langus. Täna oleme Eesti turul viie kauplusega ja iga kaupluse käes on hinnanguliselt 1,5 protsenti tervest Eesti Vabariigi jaeturust," ütles Lihavainen.

Lihavaineni sõnul on tegemist äärmiselt soodsa ajaga oma kogutud kasumi edasi investeerimiseks.

"Kuna praegune keskkond võimaldab meil saada soodsamaid lepingutingimusi, saame seeläbi ka edaspidi pakkuda konkurentsivõimelisemat hinda ja võita ka edaspidi kliente pakkudes neile head hinna-kvaliteedi suhet," ütles Lihavainen.

Lihavaineni sõnul eelistavad isegi kõrgema sissetulekuga inimesed soodsama hinnatasemega jaekette.

"Põhjamaade kaubandusmudel näitab, et keskmisest kõrgema hariduse ja sissetulekuga inimesed eelistavad käia kettides, mille hinnatase on soodsam. Majanduslikult mõtlev inimene mõtleb ratsionaalselt ka isiklikes rahaasjades," ütles Prisma juht.

Millist Soome kogemusele tuginevat tarkust langusperioodil veel jagada?

"Mis riigi toimimisse puutub, siis ei oskustelt ega tahtmiselt pole minus ei pea- ega rahandusministrit, kuid see mida jaekaubandus vajab on haritud ja rahvusvahelise kogemusega inimesi," lausus Lihavainen.

"Eesti ülikoolisüsteem on hetkel piisavalt segane. Vaevalt, et Eestist lähiajal naftat või muid olulisi maavarasid leitakse. Seega on Eesti-sugusel väikeriigil ainult üks tee - oma inimeste mõistus."