1. juunist langetab Eurolines Baltic Tallinn-Riia liinil piletihindasid ning tõstab samal ajal väljumiste sagedusi.

Eurolines Balticu juhatuse esimees Hannes Saarpuu ütles Päevaleht Online´ile, et muudatused on seotud kolme uhiuue bussi lisandumisega firma bussiparki. Erinevalt varasemast on Tallinn-Riia liini uutes bussides loodud kaks teenindusklassi. Senine Lux Express klassi hind muutub odavamaks, kuid samas lisandub Special Lounge klassi pilet, mille hind saab olema kõrgem kui seni.

Teistel Eestist välja suunduvatel liinidel Eurolines esialgu hindu langetada ei kavatse.

AS Taisto Liinid liinispetsialist Jan Landrat kinnitas, et Taisto on sel aastal peaaegu kõikidel kaugliinidel piletihindasid juba alandanud. Samuti on ettevõte hakanud pakkuma peredele uusi soodsamaid reisimisvõimalusi: nimelt saavad neljaliikmelised või suuremad reisiseltskonnad edaspidi osta perepileti, mis annab 40%-lise hinnasoodustuse.

"Ei ole mingi saladus, et kui võtta arvutamise aluseks ainult kütusekulu, siis tuleb suurema perega pikka maad autoga reisimine hetkel soodsam kui bussiga," rääkis Landrat. "Praktikas näeb seni peresid bussides reisimas väga harva ja perepiletiga loodame seda kaalukaussi jälle natuke rohkem ühistranspordi kasuks suunata," lisas ta.

Samuti pakub Taisto nädala keskel teisipäeviti, kolmapäeviti ja neljapäeviti paljudel reisidel üle 60-aastastele reisijatele kuni 60% soodsamat bussipiletit.

AS Go Groupi kommunikatsioonijuht Silvia Pärmann andis Päevaleht Online´ile teada, et Go Busil ei ole plaanis piletihindu langetada.