Komisjon saatis täna ametlikud kirjad Eestile, Tšehhi Vabariigile, Kreekale, Lätile, Luksemburgile, Hollandile, Poolale, Portugalile ja Sloveeniale seoses direktiivi 1999/44/EÜ teatavate aspektide (tarbekaupade müük ja sellega seotud garantiid) ülevõtmise kohta siseriiklikusse õigusesse, sest komisjonil on kahtlusi, et nende riikide õigusaktid ei ole direktiivi rakendamiseks piisavad.
Direktiiviga 1999/44/EÜ sätestatakse Euroopa tarbijate teatavad õiguslikud tagatised, mis kehtivad pärast kokkuleppe sõlmimist tarbekaupade müüjaga. Kui ostetud tarbekaubal leitakse kahe aasta jooksul pärast ostmist viga, vastutab selle eest müüja ning kaup tuleb kas parandada või välja vahetada.

Teatavatel tingimustel võib tarbijale selle asemel pakkuda asjakohast hinnasoodustust, kuid tarbija võib otsustada ka lepingu katkestada.
Lisaks reguleeritakse direktiiviga teatavaid küsimusi, mis on seotud vabatahtlike või kaubanduslike garantiidega, mida müüjad või tootjad võivad tarbijatele pakkuda lisaks direktiiviga sätestatud õiguslikele tagatistele.
Üheksal liikmesriigil on ametlikule kirjale vastamiseks aega kaks kuud. Riikide valitsustel palutakse esitada oma tähelepanekud, kui need ei ole piisavad, võib komisjon koostada põhjendatud arvamuse (rikkumismenetluse teine etapp) ning vajadusel anda asja Euroopa Kohtusse.