Põllumehed viisid täna hommikul protestiks madalate piimahindade vastu Rocca al Mare Prisma ette koormatäie sõnnikut ning jagasid seal laiali umbes 400 liitrit tasuta piima, kuni politsei kohale tuli ja nad laiali saatis, kuna ürituse korraldamiseks puudus luba. Jagamata jäänud paarsada liitrit piima viivad põllumehed lastekodulastele.

Põllumeeste keskliidu asepresident Jaan Sõrra rääkis Päevaleht Online´ile, et kaubanduskeskuse territooriumil meeleavalduse läbiviimiseks poleks nad nagunii luba saanud ning seega astusid nad teadlikult libedale rajale.

Sõrra ütles, et kui kaupmehed nn piimasõda ei lõpeta, siis ei jää tänane aktsioon viimaseks ning edaspidi toimuvad sarnased meeleavaldused ka teiste Prismade ja kõlvatu hinnaga joogipiima müüvate kaubanduskettide juures.

"See oli esialgu ainult hoiatuseks ja järgmisel korral võtame kasutusele juba karmimad meetmed," märkis Sõrra, viidates sellele, et teistes Euroopa riikides on sõnnikut ja piima protesti märgiks suurtes kogustes ka maha kallatud. "Põllumeeste tipptehnoloogial põhinev sõnnikulaotamistehnika võimaldab “kopsurohu” suunata kuni 50 meetri kaugusele, ka siseruumidesse," hoiatasid põllumehed.

Vastuseks põllumeeste protestiaktsioonile teatas Prisma Peremarket, et kauplus ei ole vähendanud piima sisseostuhinda, vaid on hinnalanguse teinud oma kasumi arvelt ning seeläbi on kasvanud ka piimatootjate käibed 25%.

"Läbi odava piimahinna oleme kasvatanud piimatootjate käibeid," sõnas Prisma Peremarketi tegevdirektor Janne Lihavainen. "Kogu hinnalangus on tulnud Prisma kasumi arvelt," kinnitas ta.

Sarnaselt teistele jaekettidele langetas Prisma eelmisel nädalal piima hinna alla 4 krooni, kuid lisaks soodsale piimale on Lihavaineni sõnul Prismas müügil ka põllumehi toetav piim ning iga tarbija saab ise valida, millist piima osta.