Kui aasta esimeses pooles oli keskmiselt ligikaudu 900 uut tööpakkumist kuus, siis juulis ja augustis lisandus umbes 1300 uut pakkumist kuus ning septembris juba üle 1500 pakkumise.

Suurem langus tööpakkumiste arvu osas toimus 2008. aasta lõpus väga lühikese perioodi jooksul, kuid tänaseks on kriisipaanika CV Keskuse teatel möödas, ettevõtjad on kohanenud uute mahtude ja oludega ning neil on olnud piisavalt aega, et otsida uusi turge või turuniše ning muuta oma äriprotsesse tootlikumaks.

Septembris kasvas tööpakkumiste arv enim meelelahutuses (kasv 58%), logistikas (41%), kaubanduses (34%), klienditeeninduses (24%) ja tööstuses (23%). Langenud on tööpakkumiste arv avalikus halduses, toitlustuses ja hariduses.

Kõige rohkem on endiselt tööpakkumisi müügi , klienditeeninduse, kaubanduse ja tööstuse valdkondades.

60 inimest ühele kohale

Vahe tööpakkumiste ja tööotsijate arvu vahel on endiselt suur - septembris oli umbes 130 000 kandideerimist ja üle 1500 tööpakkumise. Keskmine kandeerijate arv ühele ametikohale ei ole CV Keskuse teatel langenud, see on endiselt üle 60 inimese ühele töökohale, põhjuseks jätkuvalt kasvav tööotsijate hulk.

Kõige rohkem inimesi on eelistatud valdkonnaks märkinud klienditeeninduse ja müügi (kokku üle 80000 inimese). Neis valdkondades on ka enim kandideerimisi. Näiteks septembris kandideeris müügi- ja klienditeeninduse ametikohtadele kokku üle 20000 inimese.