SEB Balti Divisjoni juht Martin Johansson ütles, et Asmanni kogemus SEB Eesti juhina majanduslanguse perioodil tegi temast parima kandidaadi juhtima SEB Ukraina panka. "Ukraina pangandusturg on hetkel väga keerulises olukorras ning Ahti on kõige parema kogemustepagasiga inimene sealseid operatsioone juhtima," märkis ta.

Asmann rääkis, et Eesti majanduses on näha stabiliseerumist ning seda peegeldab ka SEB statistika. "Laenuportfelli kvaliteet on püsinud stabiilsena terve aasta teise poole. Loomulikult on veel vara loota, et raskused on juba seljataga, kuid vähemalt suurem kukkumine on möödas," ütles ta.

SEB Pank on juba alustanud otsinguid uue juhatuse esimehe leidmiseks.

SEB panga üheksa kuu tegevustulem Eestis oli tänavu 1,233 miljoni krooniga miinuses, millest 589 miljonit lisandus kolmandas kvartalis.

SEB Eesti kasum enne laenukahjumeid oli kolmandas kvartalis 264 miljonit krooni, möödunud aastal samal ajal oli see 375 miljonit. 

Tegevustulu teenis SEB teenis tänavu kolmandas kvartalis 525 miljonit krooni, mis on võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga vähenenud 20 protsenti, kuid võrreldes käesoleva aasta teise kvartaliga suurenenud kaheksa protsenti.

SEB tegevuskulud olid kolmandas kvartalis 260 miljonit krooni, mis on võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga vähenenud seitse protsenti.

Selle aasta üheksa kuuga on laenukahjumi eraldis kasvanud 1 534 miljonit krooni võrra, neist 845 miljonit lisandus kolmandas kvartalis.

Laenumaht vähenes võrreldes 2008. aasta kolmanda kvartaliga kaheksa protsenti, hoiuste maht kuus protsenti.

Ahti Asmann alustas tööd pangas 1994. aastal ning aastatel 2001-2006 juhtis ta jaepanganduse divisjoni. Augustis 2006 sai ta SEB Eesti Ühispanga juhatuse liikmeks, juhtides jaepanganduse ja tehnoloogia valdkonda. 2007. aasta augustist on Ahti Asmann SEB Panga juhatuse esimees. Asmann lõpetas 1995. aastal Tartu ülikooli majandusteaduskonna.