Suured kaardioganisatsioonid, nagu VISA ja MasterCard, avastasid Hispaanias uue andmevarguse petuskeemi ja teavitasid sellest ka kõiki teisi panku üle maailma.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask selgitas, et üks lüli kaardiandmete edastamises võib olla sattunud kurjategijate kasutusse.

Tema sõnul on Swedbank võtnud nädalas ühendust mitmesaja kliendiga, et informeerida neid vajadusest olemasolev kaart turvalisuse huvides sulgeda ning vormistada uus.

SEB pank on pressiesindaja Silver Vohu sõnul seni välja vahetanud umbes 300 kaarti, kuid ilmselt kujuneb see arv veelgi suuremaks. "Me saame jooksvalt infot kaartide kohta, mis võivad olla lekkinud," märkis ta.

Nordea panga pressiesindaja Gaili Eding nentis, et ka nemad on kaarte turvalisuse huvides välja vahetanud, kuid ei soostunud täpsustama nende arvu.

Turvalisuse põhjustel toimuv kaardi vahetamine on kõikides pankades kliendi jaoks tasuta.

Mart Siilivask soovitas eriti tähelepanelikult oma kaardikasutust kontrollida nendel inimestel, kes on viimase aasta jooksul Hispaanias reisinud, aga igaks juhuks võiksid seda teha ka teisi Euroopa riike külastanud inimesed.