Detailplaani ülesanne on linnavalitsuse korralduse kohaselt Paljassaare sadama akvatooriumi ja Tallinna lahe alale ehitusõiguse määramine kolme omavahel ühendatud tehissaare rajamiseks.

Saarele on kavandatud üks üheksakorruseline maa-aluse korrusega elu- ja ärihoone, üks kuni neljakorruseline maa-aluse korrusega äripindadega ühiskondlik hoone ja üks ühekorruseline äripindadega ühiskondlik hoone.

Lisaks on kavandatud ka jahisadam ning rannapark koos kõrghaljastuse ja rannaga. Detailplaneeringu ülesanne on ka üldiste maakasutustingimuste määramine ja heakorrastuse, haljastuse, juurdepääsude, parkimise ning tehnovõrkudega varustamise põhimõtteline lahendamine. Planeeritava maa-ala suurus on 23,76 hektarit.

Korraldusega algatab linn ka Paljassaare tehissaare detailplaneeringu keskkonnamõju strateegiline hindamise, sest detailplaneeringu elluviimisega kaasnev tegevus nagu tehissaarte rajamine, millega kaasneb merepõhja tahkete ainete uputamine, omab olulist keskkonnamõju.

Kasiinosaare idee autor Kopli kunstigümnaasiumi direktori ja linnavolinik Märt Sults rääkis möödunud nädalal Eesti Päevalehele, et kasiinosaare kõrval kuuluvad suurplaani juurde ka kultuurisaar Euroopa suurima, 6500 inimest mahutava kontserthalliga ning lastesaar, mis mõlemad hakkaksid Sultsi arusaama järgi linnale kasumit teenima.