"Meie uusi makse ei planeeri, seda ma võin kinnitada. Maksutõuse ei planeeri, kui vähegi saab. Makse me püüame mitte tõsta," rääkis Ligi täna riigikogu infotunnis.

Siiski plaanib riik aga IMF-i soovitusel maksusoodustuste arvu vähendamist, mis Ligi sõnul on väga mõistlik samm. "Võin ka siin öelda nagu esimese koha: me peaksime sujuvalt loobuma eluasemelaenu intresside maksusoodustusest, mis oli meie kinnisvarabuumi üks põhilisi psühholoogilisi mootoreid."

Lisaks tuleks Ligi arvates taastada tulumaksuseaduses kinnisvaraspekulatsioonide maksustamine. "Praegu hoopis teise seaduse mõjul kadus ära see piirang, et inimene peab teatud aeg omama seda elukohta, et ta saaks selle maksuvabalt edasi müüa. Praegu on niimoodi, et tal on õigus omada kümmet elukohta ehk näiteks kümmet kortermaja ja siis neid müüa, osta, vahetada ilma riigile panustamata ja tegelikult on see üks kinnisvarabuumi mootor."

"Ma räägiks hea meelega ka mõnest käibemaksuvabastusest, aga kuna raha nendest, mida tõesti muuta oleks vaja, palju tulemas ei ole, siis ma kahtlen, kas valitsus nendega tegeleb," lisas rahandusminister. "Nii et need soovitused on rutiinsed, need on tegelikult väga mõistlikud, aga uute maksudega me praegu ei tegele ja maksumäärade tõstmisega ka mitte."