Tana kell 9 Swissòtelis alanud seminaril kõneldakse innovaatilistest teenustest Eesti avalikule sektorile kaugseire, satelliitnavigatsiooni ning -kommunikatsiooni valdkonnas ning uutest ärivõimalustest Eesti ettevõtetele.

Eesti ettevõtetele ja avalikule sektorile võivad rohkem huvi pakkuda näiteks koostöö EADS Astriumi kontserni kuuluva geoinformatsiooni töötlemise vallas tegutsev Infoterra kui ka väikesatellitide tootja ning kaugseire teenuste pakkuja Surrey Satellite Technologiesiga.

EAS on koostöös kosmose valdkonna arendusnõustamist pakkuva ettevõtte Invent Balticsiga kaardistanud alates 2008. aastast Eesti ettevõtted, kes võiksid kosmose valdkonnas kaasa lüüa.

Teiste seas on uuritud ka avalikus sektoris uuenduslike ja efektiivsemate avalike teenuste juurutamist, mis kasutavad ära nii kaugseire infot kui ka navigatsiooni ja sidepidamise võimalusi satelliitide vahendusel.

EADS Astriumi emaettevõtte alla koonduvad teiste hulgas lennukitootja Airbus, kopteritootja Eurocopter, sõjaväe transpordi lennukite tootmise ettevõte ning kosmostehnoloogiate arendamise ettevõte EADS Astrium. Kontsernis töötas 2008. aastal 18 000 töötajat ning kontserni käive oli 4,3 miljardit eurot ehk 67,3 miljardit krooni.