Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ekspertkomisjon valmistas ette viis alternatiivi Eesti Energia olukorra parandamiseks ning praakis ise kolm välja. Sõelale jäid võimalus, mille kohaselt riik paneb omakapitali juurde ning teine, mis eeldas börsileminekut.

Majandusministeerium ise eelistas viimast, kuid riigikantselei saatis ettepanekud tagasi. Jürgen Ligi sõnul oli probleem poolikutes materjalides.

„Põhimõtteline kokkulepe on peaaegu et olemas,“ selgitas Ligi börsiplaani. „Põhimõtteline kokkulepe, et börsile viimine on hea mõte,“ lisas ta seejärel täpsustuseks.

Küll aga oli ekspertkomisjoni finantsplaan Ligi sõnul vildakas ning materjalid poolikult esitatud. Ligi sõnade kohaselt on teada, et Eesti Energial on kapitalivajadus, kuid ebaselgeks jääb, millal täpselt seda vaja on ja mis hinna eest.

Küll aga toonitas rahandusminister, et ei ole ise veel materjale näinud ning kuulnud vaid refereeringuid, mistõttu saab olukorda hinnata vaid kõrvalseisja pilguga. „Ajastus, kapitali hind, emissiooni kulu – kui selgub, et need on vildakad, siis on kogu plaan vildakas.“