Tallinna Linnahalli AS-i nõukogu esimees ja abilinnapea Kaia Jäppinen tõdes, et aktsiaseltsi juhatus ja nõukogu on otsustanud lõpetada aktiivse tegevuse alates tuleva aasta 1. jaanuarist ning jätkab tegevust linnahalli haldaja ja ruumide üürileandjana.

„Majanduslikult keerukalt on aktsiaseltsi jaoks kulgenud ka 2009. aasta, suuri kulutusi nõudnud jäähall suleti selle aasta mais, jääareeni sulgemisega hoidis aktsiaselts ära 1,2 miljoni kroonise täiendava kahjumi tekkimise," selgitas abilinnapea.

Kontserdisaali jätkuv kasutamine käesoleva aasta tasemel tooks Jäppineni sõnul aktsiaseltsile järgmisel aastal lisaks 3,3 miljonit krooni kahjumit.

Jäppinen tunnistas, et linnahalli kontserdisaali sulgemise otsus ei ole kergete killast. Samas nüüd, kus avatud on uus Nokia kontserdimaja ja konverentsikeskus, on paljud ürituste korraldajad pidanud abilinnapea sõnul Solarise keskust atraktiivsemaks ja mugavamaks kontsertide ning etenduste toimumise paigaks.

Rekonstrueerimine kestab aastaid

Oktoobri algul kohtusid linna esindajad USA investoreid esindava arhitekti Jack Weinandiga. Linnavalitsuse teatel tõdeti, et rekonstrueerimise näol on tegemist väga mahuka ning nii aja kui raha poolest kuluka projektiga, millega ühele poole saamiseks kulub kuni kaks aastat.

Kõnealuste kinnistute arendamine on kavandatud viia läbi kahes etapis: esimeses etapis renoveeritakse kontserdisaal ning ehitatakse hotell, vabaaja keskus, messi- ja konverentsikeskuse esimene etapp, restoran, kuni kolm tuhat parkimiskohta ning bussi- või trammiliinid sadamaterminalide ja rajatavate keskuste vahele.

Teises etapis toimub sadama- ja jahisadama ehitamine, messi- ja konverentsikeskuse ning hotelli laiendamine. Investor on lubanud osaleda ja panustada 2011. aasta Euroopa Kultuuripealinna üritustesse.