Ansip rääkis täna riigikogu infotunnis, et võrreldes aastatega 1998-2000 on töötute olukord praegu tunduvalt parem ja seda ka aktiivsete tööturumeetmete osas.

„Jah, meil on praegu 102 000 töötut. Kui me võrdleme hõivatute arvu aastal 2000 ja praegu, siis me näeme, et praegu on hõivatuid ehk siis töökohti pea 40 000 rohkem, kui meil oli siis, kui meil oli senini enne seda kriisi kõige sügavam majanduskriis,“ rääkis peaminister.

Paljud tänased töötud on Ansipi arvates tulnud endiste mitteaktiivsete hulgast ja seda seetõttu, et avalik arvamus on oluliselt muutunud.

„Avalik arvamus ei pea töötut inimest enam läbikukkunud kaotajaks, vaid avalik arvamus aktsepteerib seda, et majandustsüklis mõnedest sektoritest inimesed lihtsalt kaotavad oma töö. Teiseks oluliseks põhjuseks on meie töötukassa süsteem. Teatavasti aastal 2000 oli meil väga tagasihoidlik töötu abiraha ja praegu on meil minu hinnangul päris hästi toimiv töötukassa süsteem,“ selgitas ta.

Praeguse kriisi ajal suudab riik Ansipi sõnul pakkuda märksa rohkem, kui üheksa aastat tagasi. „Ja seda ma pean mitte ainult selle valitsuse, vaid ka mitmete Eesti valitsuste päris suureks võiduks. Me oleme muutunud riigina märksa sotsiaalsemaks, kui me olime üheksa aastat tagasi.“