Esimesest jaanuarist suleb linnahall külastajatele uksed põhjusel, et linnavalitsuse kinnitusel on täpselt õige aeg alustada ettevalmistustega maja renoveerimiseks. "Tõsi küll praegusel hetkel ei oska öelda, millal renoveerimistööd algavad," tõdes abilinnapea Jäppinen tänases Kuku raadio saates Linnatund.

Linnahalli kontserdisaal suletakse abilinnapea sõnul ka sel põhjusel, et maja ülalpidamine käib praegu lihtsalt üle jõu. Samas tuleb linnal ka suletud maja suurema lagunemise vältimiseks teatud kulutusi teha.

"Arvestada tuleb, et konserveeritud hoonet tuleb samuti üleval hoida ja kütta. Ei saa seda külmaks lasta, kuna majas on päris suured läbijooksud," selgitas Jäppinen lisades, et hoone tuleb säilitada tulevastele investoritele.

Maja ülalhoidmisele 2,2 miljonit

"Oleme teinud arvestused ja see sõltub küll majja jäävate üürnike arvust, aga 2010. aasta linnaeelarvest nõuab linnapoolset toetust maja ülalpidamine ca 2,2 miljonit," ütles Jäppinen.

Kui peaks juhtuma, et keegi tahab siiski vaatamata maja sulgemisele linnahalli kontserdisaalis mõnd üritust läbi viia, siis abilinnapea sõnul pole selline asi ilmselt võimalik. "Saali üleval pidamine on siiski suhteliselt kulukas ja seal ei saa üritust toimuda, kui seal pole vähemalt 18-kraadist sooja sees," põhjendas Jäppinen.

Abilinnapea sõnul ei tehtud linnahalli sulgemist uisapäisa ning otsust kaaluti tõsiselt. "Huvi linnahalli kasutamise vastu oli tegelikult niivõrd palju langenud. Praegu on raugenud üldse meelelahutusürituste korraldamine. Sama probleemi käes vaevleb ka Saku Suurhall," selgitas Jäppinen.

"On ju linnahall kui meelelahutuskeskus sümboliks väga paljude inimeste jaoks, aga kuna kesklinnas on avatud uus Nokia kontserdimaja, siis ütleme nii, et süda linnahalli sulgemise pärast väga ei valuta," sõnas ta.

Ajagraafik selgub alles kevadel

Maja rekonstrueerimine on abilinnapea sõnul planeeritud kahes etapis. Esimeses osas renoveeritakse näiteks kontserdisaal ja ehitatakse juurde hotell ning messi ja meelelahutuskeskus. Teises etapis ehitatakse välja mereäärne ala. "Millal see toimub, peaks saama selgeks hiljemalt maikuus," sõnas Jäppinen, et praegu tegelikult ei teata täpselt, millal ehitus alata võiks.

Investorid on abilinnapea kinnitusel olnud vahepeal aktiivsed, käinud oktoobris ka Tallinnas ning nende huvi linnahalli vastu ei ole raugenud. "Kui arhitektid siin käisid, tutvusid nad põhjalikult objektiga ja huvi on jätkuv, seda ma võin kinnitada," kinnitas ta.

Jäppineni sõnul on linnavalitsuse ja investorite vahelises eelkokkuleppes olemas klausel, et investor on lubanud panustada 2011. aasta kultuuriüritustesse. "Kui arvestada ajagraafikut, siis ei julge arvata, et selleks ajaks on kontserdisaal päris valmis, aga olen kindel, et sel ajal käivad seal kindlasti ehitustööd," märkis abilinnapea.