Kaks aastat tagasi, kui Eesti majandus oli tipus, paigutas Vähi Aserbaidžaani kinnisvaraärisse üle poolesaja miljoni krooni, mille eest omandas ta osaluse paaris paljutõotavas arendusprojektis ning Kaspia mere äärde pidid kerkima villad ja residentsid jõukatele aseritele, kirjutab Eesti Ekspress.
Pealekauba ei kuulu 50 miljoni krooni eest soetatud kinnistu eestlastele, vaid Aserbaidžaani riigile ja väidetavalt toimus tehing võltsitud dokumentide alusel, millest Vähil polnud aimugi.
Mitu usaldusväärset allikat väidavad nädalalehele, et Vähile Aserbaidžaanis müüdud maatükk asub suures osas vee all, mis muudaks sinna luksuskodude rajamiseks kui mitte võimatuks, siis väga kalliks.
Koos temaga osales krundi ostmisel käputäis jõukaid eestlasi, neist tuntuim on modell Carmen Kass ja vanim 87-aastane Kanada eestlane Erich Rannu, kelle investeering oli soliidne - üle kümne miljoni krooni.
Lisaks on suusakuninganna Kristiina Šmigun-Vähi abikaasa fondil kümned miljonid kroonid kinni ka Ukrainas, Horvaatias ja Bulgaarias.