Eesti liikluskindlustuse fondi (LKF) teenindusjuhi Lauri Potsepa sõnul võtavad kõik kindlustusseltsid liikluskindlustuse makse arvutamisel arvesse kindlustatava riskiga seotud kindlustus- ja kahjuajalugu, iga kindlustusandja arvestab seda aga oma metoodika alusel teatas fond.
"Kindlustusseltsidel on erinev praktika, kui suures ulatuses mõjutab riskikoefitsiendi väärtus liikluskindlustuse hinda," selgitas Potsepp.
Riskikoefitsiendi kuvamine kindlustuspoliisil on tema sõnul eksitav, kuna peale kindlustus- ja kahjuajaloo mõjutab kindlustusmakset veel hulk tegureid ning riskikoefitsiendi väärtused ei ole kindlustusseltside vahel kuidagi võrreldavad.

LKFi teenindusjuhi kinnitusel on igal kliendil võimalik saada oma kindlustusseltsist infot kindlustusmakse arvutamise kohta. "Samuti selgitavad seltsid kliendi soovi korral, millistest kliendiga seotud kahjudest ja kindlustuskaitsetest on kindlustusmakse mõjutatud. "

Kliendil on alates järgmise aasta jaanuari keskpaigast võimalik tutvuda enda liikluskindlustuse kindlustusajaloo andmetega ka LKFi veeblilehel oleva teabekeskuse vahendusel.

Kui liikluskindlustuse algusaegadel oli liikluskindlustuse makse ja selle arvutamise metoodika kõigil kindlustusseltsidel sama, siis pärast Euroopa Liidu õiguse rakendamist loobuti Eestis hinnaregulatsioonist ning ühtse arvutusmudeli kasutamisest.
Kehtiv liikluskindlustuse seadus reguleerib vaid kindlustusmakse arvutamise üldpõhimõtteid, konkreetse hinna arvutab aga iga selts iseseisvalt enda väljatöötatud metoodika alusel.
LKFil puudub voli selgitada kliendile riskikoefitsiendi väärtuse kujunemist või korrigeerida seda.